TeamNL Roeien

WK roeien 2016: 4 finaleplaatsen voor U23

Het wat een mooie dag voor de onder 23 equipe. Er werden 4 finaleplaatsen behaald. Bij de senioren verliep het wat minder en is alleen Bart Lukkes (LM1x) nog in de race voor de finale.

BW1x
Mieke Wilms van Njord kwam helaas tekort voor de halve finale om de A- en B-finale. Ze werd vijfde in de kwartfinale en dit betekent dat ze morgen de halve finale om de C- en D-finale roeit.

https://twitter.com/ksrvnjord/status/768089626645004289

BLM1x
Ook Lennart van Lierop slaagde er niet in om zich verder te plaatsen in het toernooi. Hij roeit net als Mieke de halve finales om de C- en D-finale, nadat hij als vijfde finishte in de kwartfinale.

BM2x
Amos Keijser en Abe Wiersma roeiden de snelste tijd van het veld en plaatsten zich daarmee voor de finale, die zal plaatsvinden op vrijdag 26 augustus.

BLW1x
Marieke Keijser pakte vanaf het begin de koppositie in haar race en stond deze niet meer af. Zij won haar heat en roeide bovendien ruim de snelste tijd van het veld. De finale zal eveneens vrijdagmiddag plaatsvinden.

BLW2x
Amber Kraak en Anne Marie Schonk roeien ook een goed toernooi. De dames plaatsten zich vandaag voor de finale van vrijdag door hun halve finale te winnen. Opmerkelijk was de gedeelde eerste plaats met het Nieuw-Zeelandse paar, dat exact op dezelfde tijd finishte.

BM8+
Als laatste Nederlandse ploeg kwam de onder 23 Acht vandaag in actie. De mannen roeiden een goede race en wonnen de halve finale. Ze gaan zich voorbereiden op de finale, wat vrijdag het sluitstuk van de dag is.

W4-
Helaas zit het toernooi erop voor de vrouwen vier. Kyra de Vries, Annemarie Bernhard, Willeke Vossen en Jocelyn Spruit kwamen twee seconden tekort om zich nog te plaatsen voor de finale.

LW1x
Lisa Wörner eindigde als derde in de herkansing. Voor Lisa is dit niet genoeg om zich te plaatsen voor de halve finales om de A- en B-finales. Zij roeit dus morgen voor een plek in de C- of D-finale.

LM1x
Bart Lukkes won de herkansing met gemak en roeit morgen in de kwartfinales.

LM4x
De mannen kwamen minder dan een seconde tekort om zich te plaatsen voor de finale. Helaas net niet genoeg en zij zullen zich gaan opmaken voor de B-finale, die donderdag op de planning staat.

Coverfoto: Ellen de Monchy

 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!