TeamNL Roeien

Aegon Nationaal Roeiteam in actie op Nederlandse bodem

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Van vrijdag 12 tot enmet 14 juli vinden de World Rowing Cup Finals plaats op de Willem-Alexanderbaante Zevenhuizen. Hoofdcoaches Mark Emke (mannen), Josy Verdonkschot (vrouwen) enJan Klerks (paralympisch) hebben vandaag hun selecties hiervoor bekend gemaakt.

Tijdens de World Rowing Cup Finals strijdt de wereldtoptegen elkaar. Ook wordt er uitgemaakt wie er per veld overall World Cup Winnerwordt. De Nederlandse equipe heeft tijdens de Europese Kampioenschappen latenzien dat zij zijn opgewassen tegen de Europese top met totaal 7 medailles (2xgoud, 3x zilver en 2x brons). De para-ploegen hebben tijdens World Rowing CupII laten zien dat zij bij de wereldtop horen. Annika van de Meer en Corné deKoning brachten samen 3 gouden medailles naar huis.

Annika van de Meer en Corné de Koning © Merijn Soeters

Wisselingen
Ten opzichte van de equipe op de Europese Kampioenschappen hebben er enkele wisselingen plaatsgevonden. Marieke Keijser en Ilse Paulis starten dit seizoen voor het eerst samen in de lichte dubbeltwee. Ook start het zilveren duo van het EK 2018, Laila Youssifou en Elsbeth Beeres, weer samen in de vrouwen twee-zonder.

Mannen dubbelvier tijdens het EK 2019 © Merijn Soeters


De mannen dubbelvier hebben op de Europese Kampioenschappen laten zien dat ze heer en meester waren, het is tijdens de World Rowing Cup zaak om dit vast te houden. Daarnaast gaan Stef Broenink en Melvin Twellaar hun krachten bundelen in de mannen dubbeltwee. Verder is de herenselectie aangevuld met Simon van Dorp en Maarten Hurkmans, zij starten in de mannen acht. Dit betekent dat Boudewijn Röell, Kaj Hendriks, Vincent van der Want en Jacob van de Kerkhof met elkaar de mannen vier-zonder vormen.

De World Rowing Cup is onderdeelvan de voorbereiding op het WK in Linz/Ottensheim. Dit vindt plaats van 25augustus tot en met 1 september en is tevens het moment om te kwalificeren voorde Olympische Spelen in Tokio. De Nederlandse ploegen moeten dan bij de top 6(Achten top 5) eindigen om als TeamNL naar de Spelen in Tokio te kunnen gaan.

Een deel van de roeisters doendeze week eerst nog mee aan de Henley Royal Regatta, dit vindt plaats vanwoensdag 3 tot en met 7 juli.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Goud na goud op beste WK Roeien ooit

TeamNL Roeien

Ontketend TeamNL Roeien al op vier gouden WK-medailles

TeamNL Roeien

Vierde wereldtitel voor Corné, Martine net buiten podium

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!