TeamNL Roeien

Aegon Nationaal RoeiTeam klaar voor de eerste wedstrijd van het seizoen

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Van vrijdag 9 april tot en met zondag 11 april vindt het EK Roeien in Varese, Italië plaats. De eerste wedstrijd van het seizoen voor de Nederlandse equipe en daarmee ook een eerste meetmoment richting de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio deze zomer.

Tijdens het EK Roeien in 2020 was de Nederlandse equipe oppermachtig en behaalde zij maar liefst acht gouden medailles, één zilveren medaille en twee bronzen medailles. Het Aegon Nationaal RoeiTeam heeft daarmee de lat hoog gelegd voor aankomend EK. De formatie is op een aantal plekken gewijzigd.

Bij de vrouwen sluit Sophie Souwer aan bij de equipe in voorbereiding richting Tokio. Zij start op het EK in de skiff. José van Veen en Ilse Kolkman vormen op het EK de tweezonder. De vrouwen acht is ten opzichte van vorig jaar op twee plekken gewijzigd. Zowel de vrouwen acht als de vrouwen tweezonder moeten zich via het Olympisch Kwalificatie Toernooi nog plaatsen voor de Olympische Spelen.

Ook voor de mannen tweezonder en lichte mannen dubbeltwee is het EK een voorbereiding op het Olympisch Kwalificatie Toernooi. De overige ploegen hebben zich al geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio.

Bij de para mixed vier met stuurvrouw is één wijziging ten opzichte van de formatie tijdens het EK Roeien in 2020. Luuk Veltink neemt de plek van Thom Kuus over. Ook voor deze ploeg is het EK een mooi meetmoment richting het Paralympisch Kwalificatie Toernooi dat in juni plaats vindt.

Op onze website is het overzicht van alle deelnemende ploegen te vinden.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!