TeamNL Roeien

Aegon Nationaal RoeiTeam klaar voor eerste roeiwedstrijd van het seizoen

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Morgen, vrijdag 9 oktober, beginnen de Europese Kampioenschappen Roeien in Poznan, Polen. Tijdens de EK verdedigen de mannen dubbelvier en vrouwen vier-zonder hun Europese titels. In totaal verschijnen er zeventien Nederlandse ploegen aan de start.

De mannen dubbelvier, regerend Europees- en wereldkampioen, kunnen hier hun zegereeks voortzetten. Ook de vrouwen vier-zonder gaat ervoor om hun Europese titel te prolongeren. Beide ploegen verschijnen in dezelfde opstelling als vorig jaar aan de start.

Ik weet zeker dat alle atletes uitkijken naar deze wedstrijden. Ook al heeft niemand moeite met hard trainen, racen is toch waar je het voor doet.

Josy Verdonkschot — hoofdcoach vrouwen

In de Holland Acht is één wijziging ten opzichte van de eerder bekend gemaakte selectie. Maarten Hurkmans kan in verband met een blessure helaas niet starten op het EK, Kaj Hendriks neemt zijn plaats over in de Holland Acht.

Het is vervelend voor Maarten dat hij niet kan starten, maar Kaj is een uitstekende vervanger. We kijken er naar uit om weer een wedstrijd te varen en ons te meten met de andere landen. We hebben hard getraind de afgelopen periode en hebben zin om dit te laten zien op het EK.

Mark Emke – hoofdcoach mannen

Voor het para-roeien is dit het eerste EK in de roeihistorie. Een buitenkans voor Annika van der Meer en Corné de Koning (PR2 Mix2x, reeds geplaatst voor de Paralympische Spelen) om deze nieuwe titel voor zich op te eisen. Zij komen morgen ook als eerste Nederlandse ploeg in actie. Hieronder vind je wanneer de andere Nederlandse ploegen in actie komen morgen.

Net zoals bij andere sportevenementen mag er dit weekend bij de EK geen publiek aanwezig zijn. Hoe je het EK toch kan volgen vanuit huis, dat lees je hier!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!