TeamNL Roeien

Aegon Nationaal RoeiTeam maakt zich op voor WK Roeien in Oostenrijk

Van zondag 25 augustus tot enmet zondag 1 september vindt het WK Roeien plaats in het Oostenrijkse Linz-Ottensheim.Tijdens dit toernooi zijn, naast wereldtitels, ook de eerste tickets voor deOlympische Spelen van 2020 te bemachtigen. De Nederlandse equipe wil dan ook maximaalpresteren in Linz.

TechnischDirecteur van de KNRB, Hessel Evertse, kijkt met vertrouwen naar het komende WKuit. “De selecties hebben na het EK goed doorgepakt en volgen een gedegenprogramma ter voorbereiding. De resterende weken zijn er op gericht om topfit,scherp en gefocust aan de start te liggen en dan race voor race verder te komenin het toernooi. Ik denk dat we bij zowel de mannen, vrouwen als para’s meekunnen strijden om podiumplekken”.

Mannen

De samenstellingen van de kanshebbende mannen dubbelvier en Holland 8 zijn ten opzichte van de World Rowing Cup-finales in Rotterdam niet gewijzigd. Tijdens de hoogstestage in het Oostenrijkse Obertraun zijn de laatste keuzes gemaakt voor de overige boten.

In de mannen vierzonder starten Boudewijn Roëll, Vincent van der Want, Jan van der Bij en Nelson Ritsema. Daarnaast vormen Freek Robbers en Michiel Mantel de mannen tweezonder. Bij de scull groep starten Amos Keijser en Niki van Sprang samen in de dubbeltwee. Stef Broenink start tijdens het WK in de skiff, waarin hij het afgelopen EK nog zilver haalde. Ook de lichte mannen dubbelvier gaan van start in Linz.

Holland 8 – Redbull Content Pool | redbullcontentpool.com

Vrouwen

De vrouwenselectie traint in de laatste fase van de voorbereiding in Pusiano, Italië. Een aantal ploegen is in samenstelling gewijzigd. Nicole Beukers keert terug in de dubbelvier, Roos de Jong en Lisa Scheenaard zijn herenigd in de dubbeltwee. De vrouwen acht is gewijzigd op twee plekken: Mieke Wilms en Elsbeth Beeres zijn nieuw in de boot. Zij vervangen Kirsten Wielaard en Hermijntje Drenth, die nu de tweezonder vormen. Ongewijzigd zijn de lichte dubbel twee van Paulis en Keijser en de vierzonder. Daarnaast start Laila Youssifou in de skiff en Martine Veldhuis in de lichte skiff.

Roos de Jong en Lisa Scheenaard tijdens WRC III 2018 © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Para’s

Paralympiërs Corné de Koning en Annika van der Meer kunnen in Linz hun 3e wereldtitel binnen halen in de PR2 Mix 2x. Daarnaast verdedigd de Koning ook zijn wereldtitel in het skiffnummer. Annika van de Meer hoopt haar zilveren medaille te veranderen in een gouden medaille voor de skiff. De PR3 Mix 4+ ligt dit WK, in ongewijzigde samenstelling, ook aan de start.

Annika van de Meer © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Kwalificatie voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio

Naast dat er aankomend WK wereldtitels te verdelen zijn, is dit ook een belangrijk kwalificatiemoment voor de Olympische- en Paralympische Spelen in 2020. In totaal kunnen 13 olympische roeiploegen en 2 paralympische roeiploegen zich als TeamNL voor Tokio kwalificeren. Om zich te kwalificeren is het noodzakelijk voor de ploegen om top 5 of top 6 te roeien.

Bekijk hier een overzicht van alle ploegen.

Coverfoto: © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!