TeamNL Roeien

Atlantic Dutchesses als eerste vrouwenploeg bij de finish in Antigua

Ze hebben het gehaald! Zondag 24 januari zijn de dames van het team Atlantic Dutchesses na 43 dagen, 4 uur en 55 minuten als eerste vrouwenploeg over de finish gekomen op Antigua.

In december 2020 gingen de vier Nederlandse vrouwen, onder de naam Atlantic Dutchesses, de uitdaging aan om de Atlantische oceaan over te steken. In een negen meter lange roeiboot varen zij 5000 km van de Canarische naar de Caribische eilanden. De vier vrouwen doen mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, evenals Mark Slats & Kai Wiedmer en The Dutchess of the Sea.

Atlantic Dutchesses als eerste vrouwenploeg over de finish

Voor het Vrouwenhart

De Atlantic Dutchesses willen aandacht vragen voor het Vrouwenhart. Elke dag overlijden 57 vrouwen aan hart en vaatziekten en is daarmee een van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Symptomen van hartfalen kunnen anders zijn bij vrouwen dan bij mannen en daarom steunen Atlantic Dutchesses wetenschappelijk onderzoek naar het vrouwenhart. Geef om het Vrouwenhart.

Het doel is heel bewust gekozen, omdat een van de vorige teamleden door haar werk als laborante met het onderzoek in aanraking kwam. Marieke vult aan: “De tante van mijn man heeft op haar 46ste een hartaanval gehad, wat voor haar echt out of the blue kwam. Ze is zelf in de auto gestapt en naar de huisarts gereden, waarna ze met loeiende sirene naar het ziekenhuis is gebracht en meteen is behandeld. Het is goed afgelopen en heeft ze zich na de ingreep zo goed weten te herstellen dat ze zeven maanden na haar hartaanval een wandelmarathon heeft uit kunnen lopen. De signalen, waarvan ze over had gehoord in de EHBO-cursus die ze gelukkig kort daarvoor had gehad, herkende ze, wat haar deed handelen.  Met name haar jonge leeftijd deed haar twijfelen of dit nu wel echt de symptomen waren van een hartaanval en ze heeft geen andere eerdere signalen als zodanig opgemerkt.”

Iris Noordzij, Renate de Backere, Melissa Vooren en Marieke le Duc-Bouwense hebben met hun avontuur al meer dan 20.000 euro opgehaald voor het vrouwenhart en de teller loopt nog, doneren kan via onderstaande knop.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!