TeamNL Roeien

AVROTROS vertelt het verhaal achter de Olympische dromen van Roos, Ymkje en Marieke

Hoe offer je, na het verplaatsen van de Spelen, opnieuw alles op voor je Olympische droom? AVROTROS volgt voor de online docuserie On The Record; Onze weg naar Tokio met Marieke Keijser (lichte dubbeltwee), Ymkje Clevering (vier-zonder) en Roos de Jong (dubbeltwee). Ze hebben ieder een eigen verhaal, maar delen een huis, dezelfde drive, hetzelfde doel en een onverwoestbare vriendschap. Waar uitstel voor de één een vloek blijkt, is het voor de ander een zegen. 

De roeisters delen openhartig hun hoogte- en dieptepunten in een intieme setting, voor een camera in een ‘dagboekkamer’ in hun huis. Terwijl heel Nederland op slot gaat, het Olympisch Trainingscentrum sluit en de Spelen uiteindelijk worden verplaatst, ontstaan er langzaamaan nieuwe perspectieven voor de drie vrouwen.

Al die tijd is de camera hun beste vriend. Zo krijgen we een indruk van wat er omgaat in het hoofd van de topsporters die toewerken naar de Olympische Spelen in onzekere tijden. Wat doen en laten ze om hun doel te bereiken? Houden ze het mentaal en fysiek vol? Lukt het ze om opnieuw die felbegeerde plekken in hun boten te veroveren?

In de eerste drie afleveringen zien we de weg die de drie roeisters afleggen in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. Deze afleveringen zijn vanaf 15 juli om 17.00 uur te zien via het YouTube-kanaal van AVROTROS. In de vierde aflevering, die na hun Olympische avontuur verschijnt, zien we of hun missie geslaagd is.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!