TeamNL Roeien

Corné de Koning Wereldkampioen Indoorroeien

Met één gouden en drie bronzen medailles kwamen de para-roeiers van het Aegon Nationaal RoeiTeam terug uit Parijs waar het WK indoorroeien plaatsvond. Corné de Koning kreeg zaterdag het goud om zijn nek met tevens een persoonlijk record op de 2000 meter.

Op vrijdag 7 februari startten de roeiers op de 500 meter en op zaterdag 8 februari moesten de roeiers 2000 meter roeien. Naast de gouden plek van Corné, wisten ook Annika van der Meer (PR2) en Amber Meulenbeld (PR3) het podium te bereiken. Brons was er voor Annika op de 500 meter en 2000 meter. Ook was er brons voor Amber op de 500 meter, op de 2000 meter werd ze vierde.

Annika van der Meer twee maal brons op 500 meter & 2000 meter © FISA Igor Meijer

Elfi de Jong (PR3) en Geert Provoost (PR3) deden ook mee in Parijs. Geert eindigde op een zevende plaats op de 500 meter en werd tiende op de 2000 meter . Elfi de Jong roeide alleen 2000 meter en eindigde op een zevende plek.

Brons voor Amber Meulenbeld op de 500 meter

Wie is Amber Meulenbeld?

Amber Meulenbeld is in 2019 begonnen als invaller / meetrainer bij het Aegon Nationaal RoeiTeam. Het was de bedoeling dat Amber voor classificatie mee ging naar het WK in Linz. Echter waren haar papieren nog niet in orde, wat een vereiste is voor de classificatie als para-roeier. Op deze manier wordt bepaald in welke categorie je mag starten. Vanaf oktober 2019 is Amber fulltime met de PR3 MIX4+ gaan trainen.

Hoe ben je bij het roeien terecht gekomen?
‘Ik ben begonnen met roeien in 2018 bij Pelargos in Den Haag. Ik was op zoek naar een sport waar ik mijn ogen niet zo erg nodig had. Tegenwoordig roei ik bij Skadi in Rotterdam.’

Wat maakt jou een para-atleet?
”Ik ben slechtziend geworden in 2017, door een hersenaandoening. De aandoening is wel weg, maar de slechtziendheid is een overblijfsel daarvan”.

Hoe heb je het WK indoorroeien ervaren afgelopen weekend?
”Ik vond het super spannend om naar Parijs te gaan dit weekend omdat ik dit ook een belangrijk moment was voor mijn classificatie. Ik ben toen zoals verwacht goedgekeurd als para-roeister. Mijn weekend kon na die uitslag al niet meer stuk, want nu mag ik met internationale wedstrijden meedoen. Ik had eigenlijk niet verwacht kans te maken op een podiumplek in Parijs, want ik wist niet wat de streeftijden van de tegenstanders waren. Ik ben nog een stukje harder gegaan dan mijn eigen streeftijden en won verrassend brons op de 500 meter! Daarnaast ben ik ook zeer tevreden over mijn vierde plek op de 2000 meter.”

Coverfoto: FISA Igor Meijer

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!