TeamNL Roeien

Dag 1: EK Brandenburg

De eerste dag van het EK in Brandenburg zit er alweer op. Vandaag werden de heats gevaren, waarbij in veel disciplines Nederlandse ploegen meededen. Benieuwd wat er vandaag allemaal gebeurde? Roeien.nl maakte een overzicht van alle gebeurtenissen en resultaten.

LM1x
De dag startte zonnig met een matige wind. Tim Heijbrock beet het spits af in de lichte skiff en behaalde een nette derde plek in een tijd van 07:47;38 min. Dit betekent dat hij morgen de halve finale mag roeien, die start om 10.40 uur.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LM1x.

M2-
Mitchel Steenman en Roel Braas zijn gebrand op een goed resultaat. Zij werden vandaag tweede in hun heat achter Engeland, die als enige onder de zeven minuten roeiden (06:57;39 min.). Mitchel en Roel kwamen zelf tot een tijd van 07:04;15 min. en hebben zich daarmee geplaatst voor de halve finales die morgen worden gevaren om 11.00 uur.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M2-.

W1x
Karien Robbers deed mee in de skiff en plaatste zich met een derde plek en een tijd van 08:45;23 min. voor de halve finale die morgen wordt geroeid om 11.40 uur.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de W1x.

M1x
K.S.R.V. Njord leefde mee met Stef Broenink, maar hij kwam in de heat helaas tekort om zich in een keer te plaatsen voor de halve finale. Hij werd vierde in een tijd van 08:14;56 min. Vanmiddag roeide hij de herkansing, maar kwam helaas een paar seconden tekort achter Zwitserland (07:32;44 om 07:35;94) om zich te plaatsen voor een halve finale. Stef roeit morgen om 13.30 uur de C-finale.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M1x.

https://twitter.com/ksrvnjord/status/728594980999208960?ref_src=twsrc%5Etfw

LW2x
Nadat Ilse Paulis op de eerste World Cup in Varese een vierde plek behaalde met Lisa Wörner, verscheen ze dit weekend weer aan de start met Maaike Head. De dames hadden een goede start en wonnen hun heat. Dit deden ze in een tijd van 07:29;38 min. en zij varen morgen de halve finales om 11.55 uur.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LW2x.

LM2x
Vincent en Tycho Muda werden tweede in hun heat in een tijd van 06:49;17 min. en hebben zich daarmee geplaatst voor de halve finales die morgen om 12.10 uur worden geroeid.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LM2x.

LW1x
Lisa Wörner roeit dit weekend in de lichte skiff en is goed begonnen. Ze heeft zich direct geplaatst voor de A-finale op zondag, na een tweede plaats in de heat en een tijd van 08:18;20 min. Hiermee finishte zij net voor Imogen Walsh uit Engeland die derde werd in een tijd van 08:18;94 min.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LW1x.

W2x
Ook E.S.R. Thêta leeft mee met de Nederlandse roei(st)ers en dat lijkt voorlopig te helpen. Lisa Scheenaard en Marloes Oldenburg hebben zich direct geplaatst voor de A-finale op zondag. Zij werden tweede in een tijd van 07:25;38 min.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de W2x.

W2-
Aletta Jorritsma en Heleen Boers roeiden hun heat in een vijfde tijd van 07:57;48 en moeten morgen de herkansing varen om 10.50 uur.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de W2-.

LM4-
De lichte mannen vier-zonder (Bjorn van den Ende, Joris Pijs, Jort van Gennep en Bart Roovers) moet zich morgen nog een keer laten zien in de herkansingen om 12.15 uur. De ploeg werd vanochtend tweede in een tijd van 06:29;47 min.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LM4-.

M4-
Net als de lichte collega-roeiers moet de mannen vier-zonder (Peter van Schie, Govert Viergever, Harold Langen en Vincent van der Want) zich morgen nog een keer laten zien in de herkansingen. In de heat werden zij derde in een tijd van 06:20;41 min. nadat deze later was begonnen, vanwege materiaalpech van Rusland. De herkansing zal morgen om 11.30 uur starten.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M4-.

W4x
Nicole Beukers, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Carline Bouw werden vanochtend tweede in de heats in een tijd van 06:42;51 min achter Polen dat won in een tijd van 06:39;16 min. Een tweede plaats betekent dat de dames morgen om 12.20 uur een herkansing roeien.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de W4x.

W8+
De Vrouwen Acht is goed begonnen aan het toernooi met de snelste tijd uit de heats, namelijk 06:27;66 min. Daarmee heeft de ”Regenboog Acht” zich direct geplaatst voor de A-finale op zondag.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de W8+.

M8+
De Holland Acht roeide vandaag in de Johan Cruijf, maar dat mocht nog niet helemaal baten. De ploeg werd derde in hun heat in een tijd van 05:56;16 min. Zij moeten daarom morgen om 13.05 uur een herkansing varen. Ook Proteus-Eretes volgt Peter Wiersum (stuur) tijdens dit EK.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M8+.

Klik hier voor alle resultaten van vrijdag 6 mei.

Zaterdag 7 mei
Er worden zaterdag nog een aantal herkansingen gevaren, waarin er Nederlandse ploegen meedoen in de herkansingen van de W2-, M4-, LM4-, W4x en de M8+. Daarnaast worden alle halve finales gevaren.

Klik hier voor informatie over de Nederlandse afvaardiging.

Klik hier voor het (voorlopige) programma van het hele weekend.
Klik hier voor de startlijst van 7 mei.

Voor meer informatie over de hele weekend kijk op www.worldrowing.com
Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!