TeamNL Roeien

Dag 1 (liveblog 24/9)

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

*20.00 Liveblog gesloten*

 

19.45 De uitslagen van vandaag!

19.37 Stef in de skiff: tweede

Stef weet zich tijdens de race steeds verder naar voren te roeien. Op de 1500 meter ligt hij op een tweede plek met een bootlengte afstand van nummer één Wit Rusland. Stef roeit z’n Zweedse concurrent definitief op afstand te roeien en finisht als tweede in een tijd van 6.59.97.

19.34 Stef op een derde plek halverwege

Stef blijft het veld bij en schuift na de vierde plek op de 500 meter door naar de derde plek halverwege de race.

19.31 De laatste race van vandaag: M1x

In de heat van de mannen skiff moet Stef Broenink eerste of tweede worden voor een plek in de kwartfinale. De nummers 3 en verder moeten herkansen.

Inmiddels bij ieder welbekend zal weldra ook het roeigeweld in Florida losbarsten. Om 18:31 Nederlandse tijd start Nicole en 19:31 start Broenink in Sarasota!

Posted by KSRV Njord on Sunday, September 24, 2017

19.18 TomTom geeft antwoord…

Rogier Blink interviewt life guard TomTom! En geeft antwoord op de vraag die heel Nederland bezighoudt… ???! Geluid aan!

Rogier Blink interviewt life guard TomTom! En geeft antwoord op de vraag die heel Nederland bezighoudt… ???! Geluid aan ?!Aegon Nederland Team NL Paralympic Team NL World Rowing

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Sunday, September 24, 2017

18.47 Finish M4x: tweede

Een spannende strijd speelt zich af op het water. Rond de 1250 meter neemt Litouwen de leiding over van de Nederlandse ploeg en op 1500 meter zijn Freek, Abe, Koen en Amos teruggezakt naar een derde plek. Uiteindelijk strijden de mannen met Estland om de tweede plaats. Na die snelle start weet de Nederlandse ploeg zich als tweede te plaatsen voor de halve finale.

18.44 Halverwege ligt de NL-ploeg eerste

Een snelle start van de M4x in hun heat. De mannen nemen de eerste 500 meter de leiding in het veld, maar het ligt dicht bij elkaar. Op de 1000 meter zijn de verschillen niet groter geworden. De nummer 1 t/m 3 (NL, LTU, EST) maken het spannend!

18.41 Freek, Abe, Koen en Amos zijn gestart!

De nummers 1 t/m 3 gaan door naar de halve finale. De nummers 4 en 5 moeten herkansen.

Tomorrow at 12.41 local time (18.41 NED) me, the big boys and @frobbers are going to kick-off our world championships! Finally! You can follow us at worldrowing.com . Photo from the photoshoot by @merijnsoeters for teamNL #rowing #americafirstnetherlandssecond #wrch2017

A post shared by Abe Wiersma (@abe.wiersma) on

18.38 Winst en directe finaleplaats voor W4x

Na 1500 meter heeft de Nederlandse ploeg de leiding overgenomen van de Australiërs. Het is snel duidelijk welke ploegen zich direct voor de finale plaatsen: Nederland en Australië. De tijd van Inge, Sophie, Nicole en Olivia is 6.28.30, uiteindelijk nog twee seconden voor Ozzies.

18.34 De vrouwen dubbelvier tweede op de helft van de race

De vrouwen dubbelvier ligt na 500 meter tweede, maar dit laat de ploeg niet op zich zitten. De ploeg is bekend om haar fameuze eindsprint, dus dat beloofd wat voor de tweede helft van de race.

18.31 Race van de W4x is gestart

In de race van de vrouwen dubbelvier wordt er direct geracet om finaleplaatsen. De nummers 1 en 2 plaatsen zich direct voor deze finale. De nummers 3 en verder moeten herkansen.

Morgen om 12:31 (18:31 NL time) is het dan zover: het WK in Florida gaat voor ons beginnen! Na tien weken trainen mogen…

Posted by De Nederlandse Dames Dubbelvier on Saturday, September 23, 2017

18.29 Een derde plek voor de M4-

Op de 1500 meter wordt het langzaam zeker dat de Nederlandse ploeg de derde plek weet vast te houden. De top 2 blijft de gehele race ongewijzigd: Italië finishte als eerste en Denemarken als tweede. Govert, Harold, Jasper en Vincent finishten als derde en stellen hiermee een plek in de halve finale veilig. Een tijd van 6.00.05 min, 1,5 seconden achter de winnaar en 1,5 seconden voor de nummer vier.

18.26 M4- op de helft derde

Da mannen vier-zonder ligt vooralsnog derde met nog 1000 meter te gaan. Het veld ligt dichtbij elkaar, dus alles is nog mogelijk. Hopelijk houden Govert, Harold, Jasper en Vincent deze plek vast!

18.23 Govert, Harold, Jasper en Vincent van start!

De nummers 1 t/m 3 gaan door naar de halve finale. De nummers 4 en 5 zullen de herkansing moeten varen. Succes mannen!

18.09 De vrouwen dubbelvier gaat het water op

Ook de heat van Inge, Sophie, Nicole en Olivia laat niet lang meer op zich wachten! De ploeg zit inmiddels in de boot en vertrekt vanaf het vlot.

17.56 Nog even wachten op de mannen vier-zonder

De mannen starten om 18.21 uur!

The night before the big tournament is allways special. You never know exactly what will happen tomorrow. The only thing you know, is that you have worked your ass, balls and more off to get here. We have rowed miles, virtual and on the water, too many to count. A lot of them also bad. But in the end, we remember the good ones. . . . . . #rowing #sarasota #wrch2017 #workout #aviron #florida #row #remo #worldrowing #rowinglife #rudern #regatta #concept2 #motivation #canottaggio #crew #fitnessmotivation #wrchamps #training #worldrowingchampionships #boat #rower #rowingrelated #wrc2017 #rowers #roeien #usa #rowingteam #athlete

A post shared by Govert Viergever (@govert4giver) on

17.38 uur Bloody hot

Het is zo’n 32 graden in Sarasota. Na de wedstrijd is ’t direct koelen voor Marieke met een koelvest.

17.22 Special reporter op de baan

Rogier concludeert… alles is op z’n Amerikaans: supergroot! De Willem-Alexanderbaan is er niets bij. Kleine impressie.

???? Special reporter Rogier Blink concludeert… alles is op z'n Amerikaans: supergroot! De Willem-Alexanderbaan is er niets bij. Kleine impressie. Volg het roeien live op roeien.nl/liveAegon Nederland Team NL Paralympic Team NL

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Sunday, September 24, 2017

17.13 Finish M2-

De mannen roeiden de race uit op een vijfde plek en kwamen helaas niet meer in de buurt van nummer twee Frankrijk, die zich samen met Italië direct plaatste voor de halve finales. Bo en Lex roeien dinsdag de herkansing.

17.09 De mannen twee-zonder op de helft

Bo en Lex moesten de eerste 500 meter nog even opwarmen en lagen vijfde. Inmiddels liggen ze halverwege de race vierde op het roeiwater in het Nathan Benderson Park. De Italiaanse ploeg neemt vooralsnog de leiding.

17.06 Bo en Lex van start

Bo Wullings en Lex van den Herik starten in baan 1 in hun heat. Nummers 1 en 2 gaan door naar de halve finale. Nummers 3 en verder moeten herkansen.

16.58 Finish Marieke

Op de 1500 meter pakt Marieke definitief de leiding. Bootlengte voorsprong op 1750 meter op de Zweedse roeister. Eerste plek in de heat, door naar de halve finale!

16.55 Marieke halverwege

Glad water, windstil. Marieke kijkt halverwege de race naar haar concurrenten. Samen met haar Zweedse concurrent wisselen ze continu tussen de 1e en 2e plek.

16.51 Marieke is er klaar voor!

Nummers 1 t/m 3 gaan door naar de halve finales. Vier en verder moeten herkansen.

16.32 Succes

Lorini Sports, de kledingsponsor van het Aegon Nationaal RoeiTeam, leeft natuurlijk mee met de roeiers.

Lorini wenst alle deelnemers van het WK in Sarasota heel veel succes! P.S. Wil jij deze fijne hoodie ook in jouw kast hebben? Ga dan snel naar onze KNRB Merchandise shop, link in de bio! #lorini #wkroeien

A post shared by Lorini sports (@lorinisports) on

16.22 Special reporter gearriveerd!

Onze special reporter Rogier Blink is gearriveerd op de roeibaan in Sarasota. De eerste races zijn al begonnen en over een half uur komt Marieke Keijser als eerste Nederlander in actie.

16.04 Coach in actie

René Mijnders checkt voor het laatst de boot van de mannen vier-zonder. Straks de heat van zijn mannen.

15.50 Ochtendtraining M4-

Onze fotograaf Merijn Soeters is de hele week in Amerika om onze roeiers op de gevoelige plaat vast te leggen. Vanochtend was hij bij de training van Govert, Harold, Jasper en Vincent: warm roeien voor vanmiddag!

15.30 Dagprogramma

Hierbij het wedstrijdprogramma van vandaag! Klik hier voor de samenstelling van de ploegen!

*15.30 Liveblog geopend*

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Edwin Zijp (Orca) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

De 24 uur van de Rotte: een unieke roeimarathon tijdens de kortste nacht van het jaar

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!