TeamNL Roeien

Dag 1: OKT Luzern

Op de eerste dag van het Olympisch Kwalificatie Toernooi kwamen er voor Nederland drie dames ploegen in actie: de lichte dubbeltwee, de dubbeltwee en de Vrouwen Acht. Een overzicht van het verloop van de eerste dag.

LW2x
Ilse Paulis en Maaike Head lijken hun goede vorm van het EK in Brandenburg vast te houden en wonnen vanochtend de heat. Met ongeveer 6 seconden voorsprong op de Zweedse dames finishten zij in een tijd van 06:54;44 min. Ilse en Maaike zijn direct geplaatst voor de finale die dinsdag om 16.20 uur gepland staat.

W2x
Lisa Scheenaard roeide vandaag niet met Marloes Oldenburg, die wegens ziekte niet kon starten, maar met Karien Robbers. In een spannende race kwamen Lisa en Karien uiteindelijk 0,19 seconden tekort om zich direct te plaatsen voor de finale (2. ITA 06:58;10 min en 3. NED 06:58;29 min). Morgen moeten zij roeien in de herkansing die om 17.17 uur gepland staat.

W8+
De Vrouwen Acht werd in hun eerste race tweede in een tijd van 06:06;31 min. Dit was ongeveer een seconde langzamer dan nummer 1 Roemenië (06:05;06 min), maar zo’n 5 seconden sneller dan Australië (06:11;19 min.) die uiteindelijk derde werden. De vrouwen komen dinsdag om 18.00 uur weer in actie.

Klik hier voor alle resultaten van zondag 22 mei.

Maandag 23 mei
Morgen komt alleen de W2x in actie in de herkansingen.

Klik hier voor informatie over de Nederlandse afvaardiging.

Klik hier voor het (voorlopige) programma van het hele weekend.

Voor meer informatie over de hele weekend kijk op www.worldrowing.com

Coverfoto: Merijn Soeters

 

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!