TeamNL Roeien

Dag 1: WC III Poznan

De eerste dag van de World Cup in Poznan zit erop. De mannen ploegen van het ANRT zijn afwezig, maar toch komen er maar liefst zestien ploegen uit voor Nederland. Benieuwd wie er vandaag in actie kwamen en wat er gebeurde? Roeien.nl zet alles op een rijtje en kijkt vooruit naar morgen.

Donderdag 16 juni
Op donderdag 16 juni zijn de heats van de para-roeiers al gevaren. Hierin kwamen de twee Nederlandse boten die naar de Paralympische Spelen gaan ook in actie.

ASM1x
Alexander van Holk was de eerste Nederlander die in actie kwam deze World Cup. Helaas finishte hij als zesde in een tijd van 5:26.86 min. De herkansing van vandaag is gecanceld. Alexander vaart morgen de B-finale.
Klik hier voor de volledige uitslagen van ASM1x.

TAmix2x
Esther van der Loos en Corné de Koning werden tweede in de heat ( 4:14.50 min.) en hebben zich daarmee geplaatst voor de A-finale. Ze roeiden de derde tijd uit de heats.
Klik hier voor de volledige uitslagen van TAmix2x.

Klik hier voor alle uitslagen van donderdag 16 juni.

Vrijdag 17 juni
Vanwege het onstuimige weer in Poznan, waar donkere donderwolken zich samenpakten, werden er aanpassingen gedaan in het programma. Alle exhibition races zijn verplaatst naar morgen. Toch werd er vandaag geroeid door meerdere Nederlandse ploegen.

W2-
Vandaag voeren Heleen Boers en Karien Robbers in de vrouwen twee-zonder. Zij werden zesde in een tijd van 07:48.40 min. Morgen is de herkansing voor deze dames.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de W2-.

LW2x
In de eerste heat van het veld kwamen Maaike Head en Ilse Paulis in actie. Zij bleven ongeslagen en wonnen de heat in een tijd van 07:04.01 min. Dit was tevens de snelste tijd van de dag. Denemarken finishte als tweede (07:08.51 min.) en Italië als derde (07:12.18 min.). Maaike en Ilse zijn direct door naar de finale.
In de tweede heat eindigden Amber Kraak en Anne Marie Schonk in een tijd van (07:09.28 min.). Hiermee werden zij derden en moeten ze morgen herkansen.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LW2x.

M2x
Koen Metsemakers en Floris Roling werden vierde in de heat in een tijd van 06:33.03 min. Zij moesten daarom vanmiddag een herkansing varen. In deze herkansing ging het beter en werden zij tweede in een tijd van 06:37.16 min. Hiermee hebben Koen en Floris zich geplaatst voor de halve finales.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M2x.

W1x
Voor Nederland kwamen deze World Cup twee dames in de skiff uit. Lisa Scheenaard startte in heat 2 en eindigde op een keurige tweede plek (07:48.21 min.). Helaas betekent dit toch een herkansing voor haar, aangezien alleen de nummer een zich direct plaatst voor de halve finales. Ook Karolien Florijn lukte het niet om zich direct te plaatsen voor de halve finales. Zij werd derde in heat vier in een tijd van 07:57.34 min.
De herkansing waren vanmiddag. Lisa Scheenaard kwalificeerde zich voor de halve finales, doordat ze haar herkansing won (07:46.48 min.) met ongeveer 7 seconden voorsprong op de nummer twee (NOR 07:53.31 min.). Karolien Florijn kwam een seconde tekort om zich te plaatsen voor de halve finales. Ze werd derde (07:43.69 min.) achter de dame uit Nieuw-Zeeland (07:42.76 min.).
Klik hier voor de volledige uitslagen van de W1x.

M1x
Geen Stef Broenink vandaag in de skiff, maar Amos Keijser. Hij heeft zich direct geplaatst voor de kwartfinales door als tweede (07:17.17 min.) te finishen achter Kroatië (07:15.68 min.). Amos moest gelijk weer aan de bak, want de kwartfinales stonden vandaag nog gepland. Het lukte Amos niet om zich te plaatsen voor de halve finales (4e in 07:11.54 min.), dus vaart hij nog de C-finale.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M1x.

LW1x
Nederland werd maar liefst vertegenwoordigd door drie dames in de lichte skiff. Amber van Zomeren beet het spits af en eindigde als twee in een tijd van 07:56.83 min. Daarna was het de beurt aan Marieke Keijser die haar heat makkelijk won in een tijd van 7:48.14 min. en daarmee bijna zes seconden voor de nummer twee finishte. Lisa Wörner moest herkansen, nadat zij als derde was geëindigd in haar heat (8:00.06 min). Lisa herpakte zich in deze herkansing en won in een tijd van 07:52.30 min. Daarmee zien we alle drie de dames terug in de halve finales.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LW1x.

???? Poznan! ???? #wrcpoznan #lw1x

A photo posted by mariekeijser (@mariekeijser) on

LM2-
Frank Tijdink en Koen van Brussel kwamen uit in de lichte mannen twee-zonder. Het duo werd vierde in de heat (07:13.27 min.) en dit betekent dat zij morgen een herkansing zullen roeien.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LM2-.
Klik hier voor alle uitslagen van vrijdag 17 juni.
Zaterdag 18 juni
Klik hier voor informatie over de Nederlandse afvaardiging.
Klik hier voor het programma van het hele weekend.

Klik hier voor de startlijst van 18 juni.
Voor meer informatie over de hele weekend kijk op http://www.worldrowing.com/events/2016-world-rowing-cup-iii/

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Edwin Zijp (Orca) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

De 24 uur van de Rotte: een unieke roeimarathon tijdens de kortste nacht van het jaar

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!