TeamNL Roeien

Dag 2 (liveblog 25/9)

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

*19.00 Liveblog gesloten*
Morgen zijn we weer live! De eerste wedstrijd is om 18.29 uur.

18.45 De uitslagen van vandaag!

18.27 Lisa finisht als tweede
Op het gladde roeiwater van Nathan Benderson Park roeit Lisa een constante race en finisht ze als tweede, achter de Europese Kampioen uit Groot Brittannië. Een goede race, maar helaas wel een herkansing. Lisa finisht in een tijd van 7.33.10, een bootlengte achter de winnares.

18.22 Lisa tweede op 1000 meter
Lisa heeft een goede start en ligt op de 500 meter tweede met een kleine achterstand op haar Britste concurrente. Samen met haar en de Amerikaanse gaat Lisa strijden om de eerste plek. Ze ligt op 1000 meter nog steeds tweede.

18.18 Lisa van start
Lisa is begonnen aan haar wereldkampioenschap. Ze moet gelijk hard aan de bak, want alleen de eerste van deze heat plaatst zich direct voor de halve finale. De nummers 2 t/m 6 zullen moeten herkansen.

 

18.07 Marloes en Roos gefinisht als vierde
De Nederlandse ploeg zet de achtervolging in op nummer drie Frankrijk. Op 1500 meter is de achterstand nog niet veel kleiner, maar de dames geven niet op. Marloes en Roos zetten een eindsprint in om nog een derde plek te bemachtigen, maar helaas kwamen ze een halve bootlengte tekort. Marloes en Roos zullen moeten herkansen.

18.03 vierde na 1000m
Marloes en Roos liggen in baan 1, maar weten zich op 500 meter nog niet bij de eerste drie te roeien. Het veld ligt dichtbij elkaar en de Nederlandse ploeg ligt halverwege de race op een vierde plek met 1,5 seconden achterstand op de nummer drie. Weten ze zich nog naar voren te roeien?

18.00 Marloes en Roos zijn begonnen!
De W2x moet bij de eerste drie eindigen om door te gaan naar de halve finale! Aan de aanmoedigingen zal het niet liggen!

Waking up with these two @elinefeitsma @baukjezaaijer ?Wishing me good luck ? start is at 12.00 heat 3 (NL18.00u) #friends #gyas

A post shared by Marloes Oldenburg (@marloes_oldenburg) on

17.43 Special reporter Rogier Blink praat je bij!
Hij vertelt over de sfeer in ’t roeiershotel en hij verbaast zich over z’n vervoer bij de roeibaan.

???? Special reporter Rogier Blink was al weer vroeg op de baan. Hij praat je bij over de sfeer in 't roeiershotel en Rogier blijft zich verbazen. Waarover? Kijk dan het filmpje!Aegon Nederland Team NL Paralympic Team NL

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Monday, September 25, 2017

 

17.28 Niki en Bram vierde
Alle kans nog op de halve finale voor Niki en Bram. Op de 1500 meter is het veld weer in elkaar geschoven en Frankrijk komt gevaarlijk dicht in de buurt van de Nederlandse ploeg. Het is een echte strijd en Niki en Bram doen er alles aan om zich te plaatsen voor de halve finale. De eindsprint van Frankrijk was erg sterk en zij nemen de tweede plek over van de Nederlanders. Niki en Bram eindigen uiteindelijk vierde in een tijd van 6.28.32.

17.24 Niki en Bram liggen op de helft tweede
Niki en Bram liggen tweede op de 500 meter. Ze blijven dichtbij Polen, die een seconde voorliggen. Ook de strijd met Canada is nog niet gestreden. De Canadezen volgen de Nederlandse ploeg op de hielen. Op 700 meter moeten Niki en Bram even bijsturen, maar gelukkig kost dit niet teveel tijd. Ook halverwege liggen Niki en Bram nog tweede.

17.21 De M2x gaat van start!
Niki en Bram moeten bij de eerste twee eindigen om zich direct te plaatsen voor de halve finale. Anders zullen ze moeten herkansen.

Tomorrow 1121 local (17:21 Dutch) time our @wrch2017 finally starts against NOR, CAN, POL and FRA! As a nice warm up race we're up against 7 Olympic finalists including a double. Olympic champion! ? have to admit I'm pretty excited to see what we can do against that kind of competition!? . . All races this week will be streamed on worldrowing.com? . . #finallywegettorace #onlyonemorenight #cantwait #zinin #excited #hupholland #teamnl #anrt #roadtosarasota #wrch2017 #rowinglife #rowingrelated #roeien #rudern #aviron #sculling #remo #crew #team #canottagio #rowing #wk

A post shared by Niki van Sprang (@nsprang) on

16.59 Monica, Aletta, José en Lies worden vierde
De strijd voor de eerste plek gaat tussen Amerika en Australië, waarbij Australië de strijd wint en zich direct plaats voor de finale. De Nederlandse ploeg kon de achterstand niet meer goed maken en eindigt als vierde, na een sprint met Polen. De Nederlandse dames eindigen 6 seconden achter winnaar Australië in een tijd van 6.39.53 min.

16.56 De W4- halverwege
Het veld ligt erg dichtbij elkaar. De Amerikaanse boot neemt de leiding. Daarachter is het spannend voor de tweede plek. Op 500 meter ligt de Nederlandse ploeg vijfde. Halverwege de race liggen de dames nog steeds vijfde. Een eerste plek, die nodig is voor directe plaatsing voor de finale, lijkt al wel ver weg.

16.53 Start van Monica, Aletta, José en Lies
De nummer 1 gaat naar de finale, de nummers 2 t/m 6 naar de herkansing.

16.43 Nog 10 minuten en dan start de W4-
Monica Lanz is er na de ochtendtraining klaar voor!

15.57 De dag kan weer beginnen
De vlaggen hangen uit!


15.03 Fotoboek zaterdag en zondag!

Het WK in Sarasota hebben we afgesloten met een zilveren plak voor Marieke Keijser en twee gouden medailles; voor de…

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Monday, September 25, 2017

 

14.30 Mannen acht traint in de Johan Cruyff
Mark Emke coacht de acht. Foto: Wouter Nuijten

 

13.21 Special reporter Rogier interviewt Stef Broenink
Het ging lekker gisteren in de heat van Stef. Een 2e plek, dus kwartfinale. Rogier vraagt Stef wat ’t gaat worden!

???? Het ging lekker gisteren in de heat van Stef Broenink. Een 2e plek, dus kwartfinale. Onze special reporter Rogier Blink vraagt Stef wat 't gaat worden! Aegon Nederland Team NL KSRV Njord Yolanda van der Linden / YVDL MEDIA

Posted by Koninklijke Nederlandsche Roeibond on Monday, September 25, 2017

 

13.15 Wedstrijdschema

*13.15 Liveblog geopend*

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

TeamNL roeien bezoekt de Olympische baan in Parijs 

TeamNL Roeien

Terugblik: TeamNL Roeien in Lago Azul 

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!