TeamNL Roeien

Dag 2: WC II

Een drukke dag voor een gedeelte van de Nederlandse equipe in Luzern. Het was de dag van de herkansing voor de lichte mannen vier-zonder, drie halve finales en drie B-finales in de lichte skiffs, een C-finale voor de W2- en de halve finale van Stef Broenink in de M1x. Roeien.nl neemt de dag met je door en geeft je het schema voor morgen.

LW1x
Mirte Kraaijkamp en Lisa Wörner startten na elkaar in de halve finales, maar helaas strandde daar voor beide dames het schip. Lisa Wörner werd in de eerste halve finale vierde (8:07.12 min.) en Mirte Kraaijkamp werd in de tweede halve finale zesde (8:14.92 min.). Deze race in de halve finale was de laatste van het weekend voor Mirte, want zij moest zich terugtrekken uit de B-finale vanwege ziekte. Lisa startte wel in de B-finale en werd vierde in een tijd van 08:01.75 min.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LW1x.

LM1x
Gelijk na de lichte vrouwen skiff, kwam Bart Lukkes in actie in de lichte mannen skiff. Ook Bart had kracht tekort om zich te plaatsen voor de A-finale. Met een zesde plek en een tijd van 7:32.93 min. werd hij verwezen naar de B-finale. Deze stond vanmiddag al op het programma. Bart werd uiteindelijk vijfde in een tijd van 07:14.35 min.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LM1x.

W2-
Aletta Jorritsma en Karien Robbers roeiden vanochtend de C-finale. Hierin werden zij derde in een tijd van 7:43.34 min. Daarmee lagen zij 2 seconden achter de nummer één (NZL2 7:41.27 min.) en 1 seconde achter op de nummer twee (BLR 7:42.31 min.).
Klik hier voor de volledige uitslagen van de W2-.

M1x
Stef Broenink heeft z’n goede vorm te pakken en plaatste zich voor de A-finale in de skiff. Hij werd in de halve finale derde in een tijd van 06:57.54 min. De nummers één en twee, NZL 06:55.21 min. en LTU 06:55.92 min, bleven maar 2 seconden voor op Stef en de nummer vier, MEX 06:59.09 min, finishte 1,5 seconde later.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M1x.

LM4-
Bjorn van den Ende, Tim Heijbrock, Jort van Gennep en Joris Pijs hervonden zich in de herkansing en werden vandaag tweede (06:00.12 min.) met nog geen seconde verschil ten opzichte van nummer één FRA (05:59.25 min.).
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LM4-.

Klik hier voor een overzicht van alle resultaten van zaterdag 28 mei.

https://www.instagram.com/p/BF8WXFEQkIV/

Zondag 29 mei
Morgen starten er zes ploegen van het ANRT in de A-finales: LM4-, M1x, M2-, W4x, M4- en M8+.

Klik hier voor informatie over de Nederlandse afvaardiging.

Klik hier voor het programma van het hele weekend.
Klik hier voor de startlijst van 29 mei.

Voor meer informatie over de hele weekend kijk op www.worldrowing.com

Coverfoto: Merijn Soeters

 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!