TeamNL Roeien

Dag 2: WC III Poznan, 1x brons, 2x zilver

Een overvol programma vandaag voor de Nederlandse roeiers in Poznan. De weergoden waren de organisatie vandaag goed gezind en het hele programma kon worden verroeid. Dat was goed voor heel veel mooie wedstrijden en een bronzen plak voor Esther van der Loos en Corné de Koning in de TAMix2x en zilver voor Marieke Keijser in de lichte vrouwen skiff en de lichte mannen dubbelvier (LM4x). Roeien.nl zet alles op een rijtje en kijkt vooruit naar morgen.

TAMix2x
Esther van der Loos en Corné de Koning blijven hun medaillekast maar vullen. Een prachtige derde plek voor het Nederlandse duo en een mooie generale voor Rio. Ze eindigden in 3.58.65 achter Australië (2) en Frankrijk (1). Klik hier voor de volledige uitslagen van TAmix2x.

LW1x
In de halve finales van de LW1x kwamen Marieke Keijser, Lisa Wörner en Amber van Zomeren tegelijk in actie. Nummers 1 t/3 plaatsten zich voor de A-finale. Marieke en Lisa roeiden zich naar deze finale later in de middag. Amber redde het niet, ze werd vierde, en startte in de B-finale. Marieke pakte een zilveren plak én een persoonlijk record. Ze finishte in 7.32.38. Lisa eindige als zesde en Amber werd vierde. Klik hier voor de volledige uitslagen van de LW1x.

En De Maas is ook hartstikke trots op Marieke!

LM4x
En hoe mooi kan je de dag afsluiten? De laatste wedstrijd van de dag startte de lichte mannen dubbelvier met Ward van Zijl, Sander van Dijk, Just van der Endt en Berend Mortier. Ze pakten een zilveren medaille in 5.59.71 achter Denemarken (die finishten in een hele bijzondere cijferreeks namelijk 5.55.55). Kijk hier voor de uitslag.

W1x
Lisa Scheenaard is blij met haar derde plek in de halve finale want die is goed voor de A-finale van morgen. Een spannende race en een foto moest uitkomst bieden! Het scheelde niets met de nummer 4, Ekaterina Karsten. Lisa finishte in 7.27.350 en Ekaterina in 7.27.460.

Karolien Florijn, die startte in de C-finale, werd tweede.

Klik hier voor de volledige uitslagen van de W1x.

M1x
Amos Keijser van Laga kwam vandaag in actie in de C-finale. Hij pakte een tweede plek. Klik hier voor de volledige uitslagen van de M1x.

LM2-
Frank Tijding en Koen van Brussel stapten vandaag twee keer in de boot. Vanochtend kwamen ze in de herkansing te kort en zo startten ze vanmiddag in de B-finale. Hier werden ze tweede. Klik hier voor de volledige uitslagen van de LM2-.

ASM1x
De herkansing, van Alexander van Holk, van gisteren werd afgelast vanwege het weer. Vandaag startte Alexander in de B-finale. Hij pakte een derde plek in 5.01.46 achter Rusland (1) en Polen (2). Klik hier voor de volledige uitslagen van ASM1x.

W2-
Heleen Boers en Karien Robbers redden het niet in de herkansing. Zij werden vijfde in 07.24.18 en varen zondag de B-finale. Klik hier voor de volledige uitslagen van de W2-

M2x
Koen Metsemakers en Floris Roling wilden in de halve finale vandaag hun plek veilig stellen voor de finale van morgen. Helaas is het niet gelukt en starten ze in de B-finale. Klik hier voor de volledige uitslagen van de M2x.

LW2x
Amber Kraak en Anne Marie Schonk bemachtigen een derde plaats in de herkansing en dat is niet genoeg voor de A-finale. Desalniettemin roeide Amber een Vidarrecord. Klik hier voor de volledige uitslagen van de LW2x.

Exhibition races voor de W4x en de W8+. Morgen varen zij direct in de A-finale. Inge Janssen, Chantal Achterberg, Carline Bouw en Nicole Beukers komen zondag om 11.48 uur in actie. De Vrouwen Acht starten om 13.18 uur. Bekijk hier de hele startlijst voor zondag.

Alle uitslagen van vandaag vind je hier.

Klik hier voor informatie over de Nederlandse afvaardiging.
Klik hier voor het programma van het hele weekend.

Voor meer informatie over de hele weekend kijk op www.worldrowing.com
Coverfoto Bálint Czucz

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!