TeamNL Roeien

Dag 6 (liveblog 29/9)

21.20 LIVEBLOG GESLOTEN

21.15 Marieke en Rogier bij de dopingcontrole
“Gaan met die banaan, iedereen heeft pijn,” zegt Marieke Keijser lachend tegen Rogier Blink. Na die zilveren plak is het nu tijd voor chips! 

https://www.facebook.com/KNRB/videos/925635630923951/

20.25 Het wedstrijdprogramma voor zaterdag 30 september!

Na een enerverende roeidag in Sarasota met een mooie zilveren medaille voor Marieke Keijser en een finaleplaats voor Lisa Scheenaard kijken we vast vooruit. Morgen vijf finales, dus het belooft een spannende dag te worden! Morgen zijn we hier weer live! Fijne avond.

20.03 Een heel mooi souvenir! Trots!

19.57 Winst voor Bo en Lex in de C-finale!
Bo en Lex hebben een goede voorsprong gepakt op nummer twee Argentinië. De commentatoren vertelden dat Bo tijdens z’n studententijd in Amerika was om te zwemmen voor universiteiten. Terug in Nederland pakte Bo het roeien op en zit hij nu in de nationale mannen twee-zonder. In de laatste 250 meter wordt er met spanning gekeken naar Zuid-Afrika. De ploeg komt snel dichterbij de Nederlandse ploeg, maar Bo en Lex hebben een antwoord en blokken de aanvalspoging van de Zuid-Afrikanen. Ze winnen de race, waardoor ze hopelijk toch nog tevreden het toernooi kunnen afsluiten!

19.53 Halverwege een eerste plek
Bo en Lex zijn gestart en ze hebben een goede start. Ze pakken direct de leiding en ook de 500 meter komen ze als eerste door. Het is afwachten of Bo en Lex deze C-finale kunnen winnen, maar halverwege de race hebben ze hun voorsprong verder uitgebouwd. Kom op mannen!

19.50 De M2x van start in de C-finale
Deze mooie roeidag, met een zilveren medaille voor Marieke Keijser, op het WK in Sarasota is nog niet afgelopen. Bo Wullings en Lex van den Herik zijn gestart in de C-finale in de mannen twee-zonder. We hopen ondanks de teleurstelling van de gemiste finale op een mooi einde van het toernooi voor deze mannen!

19.44 Hoe blij Lisa is met haar finaleplaats? Je ziet het in het filmpje! 
Rogier Blink sprak Lisa na de race: “Het was gewoon gas op de lolly”. Heel gaaf en nu op naar de finale!

https://www.facebook.com/KNRB/videos/925598427594338/

 

19.15 Nederland trots op Marieke!
Lees hier de berichten van de NOS en nu.nl. Ook de knappe prestatie van Lisa Scheenaard blijft niet onopgemerkt.

19.01 Commentaar van Marieke op Worldrowing
“In the semis I really saved my energy for today. Throughout the race, I knew what I could do and every 20 strokes I told myself I was better than everybody else, so I just had to make that happen.”

18.40 Gefeliciteerd!

18.39 ZILVER voor Marieke!
Na een ‘great second 500 meter’ trekt Marieke door en bouwt langzaam haar voorsprong uit. Zit er een wereldtitel in of komen haar concurrenten nog dichterbij? Op de 1500 meter heeft Marieke een halve bootlengte voorsprong. Het hart klopt in onze keel! Wat is spannend! Gaat ze het redden? Marieke kijkt opzij en de anderen lijken dichterbij te komen. De Zuid-Afrikaanse komt hard onderdoor en pakt het goud, maar een super mooie zilveren medaille voor Marieke op het senioren WK!!

18.36 Marieke halverwege aan de leiding!
De snelle start was voor de Zuid-Afrikaanse, maar Marieke laat zich niet kennen en kan in het begin goed mee. Op de 500 meter ligt ze derde, maar het begin is niet haar sterkste punt. Gedurende de race komt ze altijd op stoom. Het is erg spannend naar de 1000 meter toe. Vier vrouwen liggen erg dichtbij elkaar. Marieke en haar Zuid-Afrikaanse, Zwitserse en Zweedse concurrenten. Volgens de commentatoren is Marieke de meest technische sculler van de race. Op de 1000 meter gaat Marieke aan de leiding! Wat gaat het tweede deel van de race brengen?

18.32 En Marieke is weg! 
Wat is het spannend! De finale van Marieke is begonnen. Wat kan de wereldkampioen U23 op dit WK? We gaan het de komende minuten zien! Succes!

 

18.00 Nog een half uur voor de finale van Marieke
De spanning stijgt en dat betekent dat de finale van Marieke eraan zit te komen. Pak nog snel wat eten en wat drinken, want over een half uur start de wereldkampioen U23 op dit senioren WK. In Rotterdam zijn ze er klaar voor en zitten ze met z’n allen voor de livestream! Zet hem op, Marieke!

17.33 Special reporter Rogier Blink uit z’n dak! Genieten!

https://www.facebook.com/KNRB/videos/925546464266201/

 

17.28 Super! Finale! 

17.20 Finish Lisa: tweede! 
De slagen van Lisa blijven ook het tweede deel van de race smooth, maar is dit genoeg? Ze lijkt moe te worden en haar Canadese tegenstander komt dichterbij. Op 1500 meter ligt Lisa nog derde en hebben haar Deense en Engelse concurrenten definitief afstand genomen. Het is stuivertje wisselen tussen Lisa en Canada. Wie pakt de derde plek? Maar dan: Lisa weet zich terug te vechten en haar Deense concurrente stort helemaal in. Lisa roeit er voorbij en pakt een tweede plek! Samen met Canada en Engeland gaat ze naar de Finale! Een moedige race van Lisa wordt beloond!

17.16 Lisa tweede op de helft!
Lisa heeft een goede start en pakt kort de leiding, maar het veld ligt erg dichtbij elkaar en de leiding wordt continu afgewisseld. Met haar lange slagen weet ze goed vooraan het veld te blijven. Op de 500 meter ligt Lisa tweede. Op de tweede 500 meter pakken Lisa en haar Deense en Engelse concurrenten een bootlengte voorsprong op de rest van het veld. Lisa is op weg naar een plek bij de eerste drie en dus de finale! Nu de tweede helft van de race!

17.13 Lisa begonnen aan haar halve finalerace!
Volgens onze special reporter Rogier Blink maakt Lisa een goede kans op een plek in de finale na de goede races die ze eerder dit toernooi heeft laten zien. Er staat haar vandaag een zware pot te wachten, maar we hebben er alle vertrouwen in! Een plek bij de eerste drie is genoeg. Succes!

17.10 Een verdrietige Marloes Oldenburg bij het vlot

17.01 B-finale voor Stef
In het sterke veld met deze internationale top skiffeurs is het lastig om je na een slechte start weer naar voren te roeien. Op de 1500 meter maakt Stef nog wel wat goed en ligt hij op een vijfde plek. De diesel komt op stoom, maar het lijkt helaas net te laat. De achterstand was te groot en hij eindigt als vijfde. Dit betekent dat Stef zondag de B-finale roeit. De commentatoren vinden het jammer voor Stef en hadden hem meer gegund, wij ook!

16.56 Een zesde plek voor Stef op 1000 meter
Een slechte start voor Stef Broenink. De commentatoren snappen niet wat hij aan het doen is. Maar Stef staat bekend als diesel en roeit altijd een betere tweede helft van de race. Lukt het hem om nog bij de eerste drie te komen? Op 500 meter ligt hij achteraan het veld, maar ze schrijven hem nog niet af. Ook op de 1000 meter sluit Stef het veld.

16.53 Wat kan Stef Broenink? Gestart!
Ook Stef moet net als de twee voorgaande ploegen bij de eerste drie eindigen om zich direct te plaatsen voor de finale. Hopelijk kan hij de goede lijn uit de kwartfinale vandaag door trekken.

16.50 Finish W2x: vierde (B-finale)
De Australiërs pakken vanaf het begin van de race de leiding, gevolgd door de Kiwi’s. Toch weet deze laatste ploeg aan het einde van de race de leiding over te nemen. Op de 1500 meter liggen Marloes en Roos nog steeds vijfde. De finale lijkt helaas buiten bereik. Nummer drie China ligt ruim 6 seconden voor op de Nederlandse dames. Een derde plek was nodig voor de finale, waar de Australische, Nieuw-Zeelandse en Chinese ploeg zich voor hebben geplaatst. Marloes en Roos finishen met twee bootlengtes verschil achter China op een vierde plek.

16.47 Halverwege de race liggen Marloes en Roos vijfde
Hebben de problemen bij de start invloed op de race van de ploegen? Bij de start lijkt dat niet zo. Het veld ligt erg dicht bij elkaar op de 500 meter. Op de tweede 500 meter wordt wordt het verschil tussen de ploegen wel iets groter. Marloes en Roos liggen vijfde. Kunnen ze zich nog naar voren roeien?

16.44 Marloes en Roos nu van start!
De W2x is van start gegaan in de halve finale van dit WK roeien. Hun mannelijke collega’s redden het een half uur geleden niet om zich te plaatsen, gaat het de Nederlandse dames wel lukken? Marloes en Roos moeten finishen bij de eerste drie om zich te plaatsen voor de finale. Spannend!

16.41 Vertraging start W2x
Een vertraging bij de start van de tweede halve finale. De riem van Marloes lijkt niet helemaal in orde en er komt schroevendraaier aan te pas. Dankzij alle vrijwilligers lijkt het toch goed te komen en worden de riemen en de riggers in orde gemaakt. Marloes en Roos ogen cool. Succes meiden!

16.20 Teleurstelling bij Niki en Bram

16.13 B-finale voor de M2x
De tweede helft is er ‘clear water’ tussen de ploegen die vooraan liggen en de Nederlandse ploeg. Vooraan is het een spannende strijd en Noorwegen, Italië en Polen gaan naar de A-finale. Bram en Niki eindigen op een vijfde plek en dat betekent dat ze de B-finale zullen roeien.

16.09 Halverwege de race liggen Niki en Bram vijfde
Zou het lukken om Olaf Tufte te verslaan? Rogier zou dat een stunt vinden! Op 500 meter liggen die Noren derde en Bram en Niki vierde. De Italianen nemen de leiding. Oh wat is het spannend, maar de Nederlanders liggen nu vijfde. Hopelijk een goede tweede helft van de race!

16.05 Niki en Bram van start!
Twee dagen nadat Niki en Bram zich knap plaatsten voor de halve finale mogen de heren weer aan de bak! Volgens onze special reporter Rogier Blink ‘zetten deze jonkies een grote mannenrace neer toen het moest’. Weten Niki en Bram dat vandaag te herhalen? Ze moeten bij de eerste drie eindigen voor een plek in de finale! Succes mannen!

https://www.instagram.com/p/BZl5-EMg5xA/?hl=nl&taken-by=nsprang

15.30 Training
De vrouwen acht gaat voor een ochtendtraining. Een dag na hun kwalificatie voor de A-finale.

15.00 Rogier Blink blikt vooruit
Er is iets mis gegaan met de ondertiteling, maar we willen je de voorbeschouwing van de dag natuurlijk niet onthouden! Onze special reporter Rogier Blink is weer positief gestemd, met wat extra’s voor Lisa (skiff) en Marieke (finale lichte skiff)! Dus geluid aan!

https://www.facebook.com/KNRB/videos/925471837606997/


14.06 Wat is het geheim van de mannen acht?

Wat gebeurde er met de Holland 8 in de herkansing? Special reporter Rogier Blink vraagt naar ’t konijn in de hoge hoed. Stuurman Diederik van Engelenburg geeft antwoord.

https://www.facebook.com/KNRB/videos/925360484284799/

 

14.01 Schema van vandaag

14.00 LIVEBLOG GEOPEND

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!