TeamNL Roeien

Dag 7 (liveblog 30/9)

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

20.05 LIVEBLOG GESLOTEN
Het was een mooie dag voor de Nederlandse equipe. Twee gouden plakken rijker! Morgen starten we om 15.00 uur (NL tijd) met de B-finale van de mannen dubbeltwee, Bram Schwarz en Niki van Sprang. Een hele fijne avond en tot morgen!

20.02 Gouden dubbelvier
Special reporter Rogier Blink krijgt een strak interview met de vier wereldkampioenen van de dubbelvier niet voor elkaar. Wat een feest! Geluid aan!

https://www.facebook.com/KNRB/videos/926087170878797/


19.43 Lekker flaneren met een gouden medaille

Wat een dominate race voor de para-roeiers! Special reporter Rogier Blink strikt de wereldkampioenen vóór de dopingcontrole voor een interview. Lekker flaneren met die medaille Corné de Koning!

https://www.facebook.com/KNRB/videos/926081127546068/


19.22 Gyas moedigt aan

De vereniging van Sophie Souwer schreeuwt de dames naar de finish! Geluid aan!

https://www.instagram.com/p/BZrDVfRh3Wi/?taken-by=agsrgyas

18.54 Medailleceremonie W4x!
Genieten!

18.44 Happy!

18.34 Een zure vierde plek voor de M4x 
De Britten proberen in de buurt te komen van de Nederlanders. Het is spannend en de Nederlandse ploeg verliest wat van hun voorsprong, maar blijven op 1500 meter nog net aan de leiding. Het ligt nu zo ontzettend dichtbij elkaar en Litouwen neemt de leiding over. Kom op Freek, Amos, Koen en Abe! Litouwen zet door en ook Groot Brittannië is weer langszij gekomen. Wat gaat er hier gebeuren? Estland zet een eindsprint in en weet op de streep voorbij Nederland te komen. Wat ontzettend zonde! Heel jammer voor de M4x, een ondankbare vierde plek na een moedige race.

18.30 Halverwege eerste! Heel spannend! 
De jonkies van Nederland nemen de eerste 500 meter dapper de leiding. Het is altijd moeilijk als er een vertraging is, dus welke ploeg kan zich hier het beste overheen zetten? De commentatoren complimenteren de Nederlandse ploeg: ze bleven zo rustig en roeien nu ook erg netjes. Op de tweede 500 meter zetten de Nederlanders door en pakken ze bijna een bootlengte voorsprong. Ze zijn zo strak aan het roeien. Hopelijk kunnen ze dit nog 1000 meter volhouden!

18.27 Start M4x: wat kunnen Freek, Amos, Koen en Abe?
Onze hartslag klopt nog in onze keel na de geweldige wereldtitel van de W4x, maar de races zijn nog niet afgelopen. Nu is het tijd voor de finale van de M4x met Freek, Amos, Koen en Abe. Kunnen deze mannen misschien ook zorgen voor een medaille? Ze werden tweede in hun halve finale. We gaan het zien, ze zijn gestart!

18.14 Blije gezichten!!! Super!

18.08 Start M4x vertraagd
De Britse ploeg heeft materiaalpech met hun boot.

18.01 GOUD!

18.00 Wereltitel voor de W4x!!!
De Nederlandse ploeg komt dichterbij de Polen. Ze schuiven steeds verder op en het is een erg spannende race! Samen met Groot Brittannië maakt Nederland jacht op Polen. Op 1500 meter liggen de NL-dames nog steeds tweede. Nu wordt het tijd voor hun bekende eindsprint, gaan ze het redden? Go meiden! Ja! Daar komen ze, wat wordt het spannend! Polen gaat instorten! Bloedstollende finale, zo spannend! Ze gaan het redden! Fantastisch! De wereldtitel voor Inge, Nicole, Sophie en Olivia! Wat een race, heel erg trots!!!

17.57 Een tweede plek voor de W4x halverwege
De Poolse ploeg is favoriet voor de wereldtitel. Dat blijkt ook uit de eerste 500 meter, waar die ploeg de leiding pakt. De Nederlandse ploeg kan toch redelijk in de buurt blijven en komt als tweede door. Naar de 1000 meter toe wordt de voorsprong door Polen verder uitgebouwd, maar de Inge, Nicole, Sophie en Olivia weten te volgen. Het sterkste deel van de Nederlandse ploeg is de eindsprint, dus dat wordt spannend!

17.53 Inge, Nicole, Sophie en Olivia zijn onderweg
Lang om bij te komen van de race van de W4- hebben we niet. De W4x is zojuist gestart aan hun finalerace. De dames dubbelvier plaatste zich zondag 24 september direct voor de finale. Inmiddels kunnen de dames, volgens Robier Blink, een kwartet maken met bronzen en zilveren medailles. Kan het na vandaag ook met goud? Succes!

https://www.instagram.com/p/BZqsqG5laoP/?hl=nl&taken-by=sophiesouwer

17.45 Een vijfde plek voor de W4-
Op de tweede 1000 meter gaat de strijd gestreden worden. Het veld lijkt iets in elkaar te schuiven, maar de Nederlandse ploeg ziet erg nog steeds smooth uit. Het loopt soepel en op de 1500 meter ligt de ploeg nog steeds eerste! Een super moedige race van onze dames! Nog 500 meter te gaan met bijna een bootlengte voorsprong. Polen komt eraan en ook Australië komt nu hard onderdoor. De Nederlandse ploeg zakt verder terug en concurrenten komen dichterbij! Wat is het ontzettend spannend! Alle ploegen sprinten voor wat ze waard zijn! Helaas duurde de race net te lang en eindigen José, Lies, Monica en Aletta op een vijfde plek. Dapper gedaan meiden!

17.42 Spannend! Nederland halverwege eerste! 
De Nederlandse dames hebben een goede start en pakken brutaal de leiding. Op de 500 meter komen ze als eerste door, met een halve bootlengte voorsprong! Zouden ze dit de hele race kunnen volhouden. Op naar de 1000 meter ziet het er nog steeds goed uit voor de Nederlandse dames. Ze hebben een seconde voorsprong op nummer twee Polen. Wat een spanning!

17.38 De W4- is gestart! Spannend!
De dames vier-zonder legden woensdag een dijk van een herkansing af. José, Lies, Monica en Aletta roeiden met volle power erop en plaatsten zich voor deze finale. We duimen voor de dames dat ze dezelfde power weer kunnen vinden! Succes!

17.29 Een zure vierde plek voor de M4-
Het wordt langzaam duidelijk dat Australië er vandoor gaat met de wereldtitel. Daarachter liggen Italië en Groot Brittanië nek-aan-nek voor het zilver en het brons. De Nederlandse ploeg roeit voor wat ze waard zijn. Op 1500 meter liggen ze 1,5 seconden achter de Britten. Kunnen Govert, Jasper, Vincent en Harold nog langszij komen? Zet hem op mannen! Helaas redden ze het net niet en de eindsprint mocht niet baten. Een ondankbare vierde plek voor de Nederlandse ploeg.

17.26 Vierde plek halverwege (M4-)
De voorspelling is dat het een erg spannende race zal worden. Alle ploegen vertrekken met een agressieve slag. De Australische ploeg pakt na 500 meter de leiding. De Nederlanders liggen vierde, maar het ligt nog erg dichtbij elkaar. Australië bouwt de voorsprong verder uit de tweede 500 meter. Daarachter is het spannend en onze jongens zijn nog niet afgeschreven! Wat kunnen ze op het tweede stuk?

17.23 Govert, Jasper, Vincent en Harold zijn weg! 
De mannen moesten hard knokken in de halve finale en kwamen als derde over de finish. Wat kunnen ze vandaag? Zijn ze genoeg hersteld om ook een medaille te kunnen pakken? We gaan het zien, ze zijn gestart!

17.15 Een dikke knuffel voor Annika!
Nog minder dan tien minuten voordat het uurtje van de vier vieren begint! Spanning stijgt!

https://www.instagram.com/p/BZq27QuAei_/?hl=nl&taken-by=roeibond

16.45 Commentaar Annika van der Meer op worldrowing

“This is a great race! It was our best race of the season. This was such a great relief.”

16.43 De medailleceremonie in beeld
Genieten!


16.25 Prachtige beelden van coach Jan Klerks!

16.05 Gefeliciteerd!!!!

16.04 GOUD voor Corné en Annika!!!
Beautiful bladework from the Dutch. Wat kunnen we nog zeggen? Vanaf het begin van de race domineren Corné en Annika! Geweldige prestatie. Ze laten hun concurrenten nog verder achter zich. Kunnen ze ook nog in de buurt komen van hun eigen wereldrecord dat staat op 8.06.210? Corné en Annika sluiten hun seizoen fantastisch af met een overtuigende marge op de rest! Geen wereldrecord (8.11.00), maar wel een world championship beste tijd! Fantastische prestatie! Trots!

15.59 Corné en Annika hebben een cracking start!
Corné en Annika zijn erg goed van start gegaan en hebben op 500 meter al een ruime voorsprong op de nummer twee Polen. Wat kan deze ploeg nog van de wereldtitel afhouden? Ze pakken 6 seconden op hun concurrenten en zijn op weg naar een historisch prestatie: het eerste paralympisch roeigoud voor Nederland. Halverwege de race nemen ze nog verder de leiding en zetten ze hun concurrenten op nog meer afstand! The Dutch looking so so strong!

15.55 Volop medaillekansen voor Corné en Annika
De mixed dubbeltwee is van start gegaan in de WK-finale. Na een oppermachtige overwinning in de prelimelary race gaan Corné en Annika voor eremetaal. Heel veel succes!

https://www.instagram.com/p/BZpCxP3BXKe/?hl=nl&taken-by=pararoeiers

15.45 Voorbeschouwing special reporter Rogier Blink

https://www.facebook.com/KNRB/videos/925972217556959/

 

15.35 Acht boten in de finales, succes wensen komen binnen! 

15.12 Wat heeft Diederik aan z’n fiets hangen
Waar Diederik Simon (oud-roeier/coach) is, gebeurt iets bijzonders. Wat heeft hij aan z’n fiets hangen? De scherpe blik van special reporter Rogier Blink ontgaat helemaal niets! Geluid aan!

https://www.facebook.com/KNRB/videos/925917897562391/

 

14.37 Schema van vandaag

14.35 LIVEBLOG GEOPEND

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!