TeamNL Roeien

Dag 8 (liveblog 1/10)

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

18.50 LIVEBLOG GESLOTEN

18.45 Rogier praat nog even met een vermoeide Aletta
Terwijl de container in Sarasota gisteren direct werd ingeladen, sprak special reporter Rogier Blink met een vermoeide Aletta Jorritsma die startte in de vier en in vrouwen acht. “Ik heb vertrouwen in deze groep, het waren allemaal goede races.”

https://www.facebook.com/KNRB/videos/926865244134323/


18.39 Mobo Wouter Nuijten in actie op de finaledag

 

18.10 De vrouwen acht moe gestreden na hun race

17.51 Zesde plek voor vrouwen acht op WK roeien
Roemenië gaat nog steeds aan de leiding, maar meerder ploegen gaan in de aanval. Canada komt hard in de buurt. Nederland op 1500 meter nog steeds zesde. Kunnen de vrouwen van hoofdcoach Josy Verdonkschot nog in de buurt komen van een medaille? Het lijkt niet te gaan lukken, ook al proberen ze nog een gaatje te vinden. Het is allemaal dichtbij elkaar. De strijd om de wereldtitel is ontzettend spannend. Wie gaat er winnen? Roemenië pakt de wereldtitel, Canada het zilver en Nieuw Zeeland het brons. De Nederlandse dames sluiten het toernooi af met een zesde plek.

17.48 Nederlandse vrouwen acht op 1000 meter zesde
Een van de favorieten, Roemenië, komt als eerste door op de 500 meter. De Nederlandse ploegstart helaas als laatste en roeit op een zesde plek. Ook halverwege liggen onze dames zesde. Maar het veld schuift terug in elkaar. Wat kan de Nederlandse acht?

17.45 Laatste race W8+ gestart
De vrouwen achten sluiten dit WK roeien 2017 af. De Nederlandse ploeg plaatste zich via de herkansing voor deze finale. In baan 1 gaan zij op jacht naar een medaille. Lukt het de vrouwen om mee te strijden om het eremetaal? We zien het de komende minuten! Succes dames!

https://www.instagram.com/p/BZrj8pSHctz/?hl=nl&taken-by=aerinoort

17.18 Zure vierde plek voor Holland Acht
Duitsland ligt op 1500 meter nog steeds aan de leiding. Een dominante race van de Duitse ploeg. Amerika en Italië komen door als nummer twee en drie. Het thuispubliek gaat volledig los. Nederland schuift een plek op naar de vijfde plaats, maar een medaille lijkt ver weg. Met nog een paar honderd meter te gaan schuift de Holland Acht verder op naar een vierde plaats. Het wordt nog spannend! De commentatoren gaan los! Duitsland wordt wereldkampioen, gevolgd door Amerika (zilver) en Italië (brons). De Nederlandse ploeg sluit het WK af met een zure vierde plek.

17.15 Holland Acht halverwege zesde
De Amerikaanse ploeg is thuisfavoriet in deze finale. Wat gaat het brengen? De achten schieten uit de startblokken. In het begin ligt het dichtbij elkaar, maar op 500 meter wordt er een klein onderscheid gemaakt. Duitsland pakt de leiding, gevolgd door Nieuw Zeeland en Amerika. De Holland Acht ligt nu zesde, kom op mannen! Op de 1000 meter zijn de posities niet gewisseld. Kan de Holland Acht nog terugkomen in het tweede deel van de race?

17.12 De Holland Acht van start
Zit er een medaille in voor de zware mannen van hoofdcoach Mark Emke? Na een lastige heat en een goede herkansing (eerste plek) hebben de mannen zich geplaatst voor deze finale. Afgelopen seizoen bleek de start het moeilijkst voor de Holland Acht. Kunnen ze vandaag met hun concurrenten mee? We gaan het zien! Zet hem op, mannen!

https://www.instagram.com/p/BZmSZJvBdyi/?hl=nl&taken-by=boaz.meylink

17.04 Een vijfde plek voor Lisa
Een harde race met zware omstandigheden. Richting de 1500 meter lijkt Lisa weer wat dichterbij haar concurrenten te komen. De Zwitserse heeft op 1500 meter een bootlengte voorsprong op Lobnig (AUT) en Thornley (GBR). Lisa ligt nog steeds op een vijfde plek. Een medaille lijkt er helaas niet meer in te zitten voor de Nederlandse skiffeuze. Er wordt gesprint om de medailles door Gmelin, Thornley en Lobnig, waarbij de Zwitserse aan het langste eind trekt en ervandoor gaat met het goud. Lisa komt niet meer in de buurt van een medaille, maar heeft een heel goed toernooi gevaren. Een mooie afsluiting van het seizoen!

17.00 Lisa op 1000 meter vijfde
De start is voor de Britse Thornley en de Oostenrijkse Lobnig. Zij komen als eerste over de 500 meter streep, maar Lisa weet de dames bij te houden en komt als derde door na het eerste deel van de race. Het veld ligt inderdaad dichtbij elkaar, maar Lobnig pakt bijna een bootlengte voorsprong. Dan komt er een versnelling van de Zwitserse Gmelin. Op 1000 meter neemt zij de leiding over. Lisa ligt halverwege de race vijfde. Kan ze het tweede stuk nog bijkomen? Het is spannend!

16.57 Lisa gestart in de finale!
Na een fantastische tweede plek in de halve finale strijdt Lisa vandaag om een medaille. Volgens Rogier Blink ligt het veld dichtbij elkaar en is er geen topfavoriet. Iedereen kan winnen. Lukt het Lisa om een medaille te pakken? Heel veel succes!

16.28 Special reporter Rogier Blink in de lucht
Dat belooft een leuk filmpje te worden!

16.15 Hulde voor Annika en Corné door Njord

https://www.facebook.com/KSRVNjord/posts/998020090338266

15.30 Marloes en Roos tevreden
De Nederlandse dames zijn tevreden met hun laatste race op dit WK. Dat is een mooie afsluiting van het seizoen!

15.23 Elfde plek in de eindstand voor Stef
Het lijkt erop dat de diesel van Stef helaas net te laat op stoom komt. Op drie-vierde van de race ligt hij nog steeds op een vijfde plek. Vooraan is er een spannende strijd gaande om de winst van deze B-finale. De leidende positie wordt continu afgewisseld. Polen wint de race na een spannende sprint met Servië. Stef wordt vijfde in deze B-finale en elfde in de eindstand van dit WK.

15.20 Stef vijfde op 1000 meter
Stef heeft een langzame start. Dit kennen we van Stef, maar de laatste 1000 meter zijn altijd erg sterk. Op 500 meter komt hij als zesde door, maar hij komt langzaam op stoom. Op de 1000 meter komt hij al door als vijfde. Kan hij nog meer inlopen op de concurrenten voor in het veld?

15.15 Stef Broenink start in de B-finale
De B-finale van de mannen skiff is van start! Kan Stef het toernooi goed afsluiten?

15.14 Achtste plek voor Marloes en Roos op het WK
Marloes en Roos battelen met de Duitsers in baan 2. De Nederlanders blijven aanzetten. De commentatoren verwachten een sprint van de Nederlanders. Wat gaan de meiden het laatste stuk laten zien? Marloes en Roos komen op een seconde achterstand op de Tsjechen door op de 1500 meter. Kunnen ze nog voorbij de Tsjechische ploeg? Italië komt op de laatste 300 meter. De laatste 250 meter wordt spannend. De Nederlandse ploeg doet het op het moment iets minder. De Tsjechen lijken sterk. Marloes en Roos sprinten om de eer, maar Tsjechië wint net. De Nederlandse dames worden tweede in deze B-finale en achtste in de eindstand.

15.11 Tweede plek halverwege
Europees kampioen Tsjechië leidt op 500 meter in deze B-finale. Nederland is derde op de 500 meter, maar gaat versnellen. Er verandert nog niks in het begin van het veld. Nog steeds Tsjechië. Het veld blijft dichtbij elkaar. Op 1000 meter is Tsjechië 1, Nederland 2.

15.08 De W2x is gestart! 
Marloes en Roos zijn gestart in hun B-finale. Materiaalpech in de halve finale zorgde er wellicht voor dat ze te hard van start gingen, waardoor een finale niet lukte.

https://www.instagram.com/p/BZpQIgSlSU8/?hl=nl&taken-by=marloes_oldenburg

15.07 Een twaalfde plek voor Niki en Bram
Een uiteindelijke twaalfde plek op dit WK voor Niki en Bram die nog maar vier weken met elkaar in de boot zitten. Het gevecht om de winst in deze B-finale was nog erg spannend! Op de 1500 meter weten de Britten de leiding te nemen en weten de race te winnen. Niki en Bram komen ook hier door als vijfde. Op het laatste stuk komt Bulgarije nog onderdoor. De Nederlandse ploeg wordt zesde in de B-finale.

15.03 Halverwege vijfde plek voor M2x
De ploegen zijn gestart en Niki en Bram startten snel. Ze pakten even de leiding, maar die werd overgenomen door de Amerikaanse ploeg. Het veld ligt erg dichtbij elkaar en Niki en Bram komen als derde door op de 500 meter. Voor de 1000 meter komt Roemenië opzetten en het is stuivertje wisselen tussen deze ploeg en Amerika om de eerste plek. Op de 1000 meter komt de Nederlandse ploeg als vijfde door.

15.00 Niki en Bram van start in hun laatste race
De M2x roeit in de B-finale en sluit daarmee hun toernooi af. Hopelijk kunnen de mannen nog een mooie laatste race roeien! We gaan het zien!

https://www.instagram.com/p/BZrInhrg77K/?hl=nl&taken-by=nsprang

14.14 Lessons learned door Govert

https://www.instagram.com/p/BZriwhPgZhK/?hl=nl&taken-by=govert4giver

13.40 Ook onze MP feliciteert Nicole, Olivia, Sophie en Inge

13.17 Trotse bondscoach Josy Verdonkschot met zijn golden girls!

13.14 De wedstrijden van vandaag

13.12 LIVEBLOG GEOPEND

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!