TeamNL Roeien

De eerste Nationale kampioenen op de Koninklijke Holland Beker/ NK Groot

Tijdens de Koninklijke-Holland Beker / het NK Groot voor Senioren werd er op zaterdag gestreden om de Nationale titels. In de meeste vrouwenvelden deden de roeisters van het Aegon Nationaal RoeiTeam (ANRT) mee en lieten zij zich nog één keer zien voor de Olympische Spelen.

Geschreven door: Sven Valstar

MANNEN

De finale van de mannenachten was vooral een strijd tussen de U23-acht van slagman Boris Mulder en een Aegir-combinatie met als slagman Robert Tiemeijer. De boten ging lang redelijk gelijk op, maar vanaf de 1000m nam de U23-acht meer afstand. In een, gezien de gematigde omstandigheden, rappe tijd van 05:46.61 mogen de mannen van de U23-acht zich met richt Nederlands Kampioen noemen.

Mannen acht (M8+)
1. KNRB-combi | Willem Stoop, Ies Wiersma, Bart Lauwers, Robert Pluymert, Douwe Smits, Eli Brouwer, Jasper Joordens, Boris Mulder, Eva Ulenkate (s)
2. Aegir-combi | Dogus Koker, Wessel Hesselink, Jorn Salverda, Tristan Steegman, Ruben van Streun, Jasper van der Gaag, Koen de Koningh, Robert Tiemeijer & Aniek van Veenen (s)
3. Nereus | Marijn Kox, Mick van Banning, Ted Derk de Kruijk, Lancelot Bloemen, Sam Geurst, Floris Fok, Youp Leeuwenburgh, Jaap Worm, Juan de Rooij (s)

Mannen vierzonder (M4-)
1. Laga/Nereus/Gyas | Lars Lipman, Michiel Oyen, Ties Talsma & Menno Bezema
2. Nereus | Lars Kreiter, Isak Verkaik, Noud Scholten & Koen van den Herik
3. Triton | Sjoerd Hutter, Steven Bos, Jaap Schenck & Casper van der Steen

VROUWEN

Voor de vrouwen werden NK-titels uitgedeeld in de lichte dubbeltwee en de zware dubbeltwee, vierzonder en dubbelvier. In de vrouwen dubbeltwee ging de strijd tussen de Olympische dubbeltwee van Lisa Scheenaard en Roos de Jong versus de eveneens Olympische lichte dubbeltwee van Ilse Paulis en Marieke Keijser. Die laatste ploeg besloot dus om niet in te wegen, maar desondanks wisten zij hun zware evenknieën het vuur aan de schenen te leggen. Uiteindelijk trokken Lisa en Roos aan het langste eind, waarmee Lisa Scheenaard Nederlands Kampioen in zowel de skiff als de dubbeltwee is.

Zonder de Olympische lichte dames dubbeltwee was het aan de verenigingen om het uit te vechten om de titel. De Nereus/Aegir-combinatie van Rosa Brouwers en Roos Duijn voeren een mooie race, stonden onder constante druk van Orca, maar wisten uiteindelijk de boegbal als eerste over de finishlijn te duwen.

In de dames vierzonder lag een samengestelde ploeg van het ANRT aan de start met Karien Robbers op slag. Het werd een zeer spannende race waarbij verenigingsploegen van Skøll en Orca streden voor wat ze waard waren, maar uiteindelijk net te kort kwamen voor de titel. Ook de Olympische dubbelvier lag in het corresponderende veld aan de start. Met flink machtsvertoon stoomden deze succesvolle boot af op wederom een overwinning.

Lichte vrouwen dubbeltwee (LW2x)
1. Nereus/Aegir | Rosa Brouwer & Roos Duijn
2. Orca | Tosca Kettler & Jonna van Mourik
3. Okeanos | Kika Banning & Aurianne Puts

Vrouwen dubbelvier (W4x)
1. KNRB-combi | Olivia van Rooijen, Laila Youssifou, Nicole Beukers & Inge Janssen
2. Vidar/Orca | Sacha de Groot, Julia Verbruggen, Alex Supit & Kyra Rikhof
3. Laga | Inger van Dok, Mayke Overweel, Adinda Frisart & Afke Damen

Vrouwen dubbeltwee (W2x)
1. KNRB/Proteus/Thêta | Roos de Jong & Lisa Scheenaard
2. KNRB/Skadi/Nereus | Ilse Paulis & Marieke Keijser
3. Duitsland | Lena Osterkamp & Laura Kampmann

Vrouwen vierzonder (W4-)
1. KNRB/Laga/Aegir/Nereus | Karien Robbers, Dieuwertje den Besten, Ilse Kolkman & Tessa Dullemans
2. Skoll 2 | Lina Dokter, Luka van der Zwan, Jonneke Boere & Ashley Rijst
3. Orca 2 | Lisanne van der Lelij, Lydia Knevel, Tami de Lange & Wia Ruiter

Morgen gaat de strijd om de Nationale titels verder. Dan staan de vrouwen acht, lichte mannen dubbeltwee, mannen dubbeltwee, mannen dubbelvier, lichte mannen dubbelvier & lichte vrouwen dubbelvier op het programma. Ook barst dan de strijd voor de Holland Beker & Ladies Trophy los. Het hele programma is hier te vinden en morgen zijn de wedstrijden ook te volgen via de Holland Beker livestream.

Lisa Scheenaard & Roos de Jong

Foto’s door: Lotte Burgers – Holland Beker 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!