TeamNL Roeien

Veel ploegen aan de start bij halve finales van morgen

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Vandaag zijn op de Wereldkampioenschappen in Linz de eerste kwartfinales gevaren. Het was een dag van sterke tegenstand, waarbij enkele ploegen hun kans op een plek in de A-finale zagen verschieten. Anderzijds wonnen zowel de lichte dames dubbeltwee als de mannen dubbeltwee hun kwartfinale overtuigend.

PR2 skiffeuse Annika van der Meer © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

PARA-PLOEGEN

Vanochtend kwam skiffeuse Annika van der Meer als eerste roeister in actie. Vanaf de start was duidelijk dat de Australische Kathryn Ross, Annika het vuur na aan de schenen zou leggen. Na een snelle start, wist de Australische haar voorsprong gedurende de race verder uit te breiden. Met deze overwinning voer Kathryn een World Best Time in het PR2 W1x veld. Annika kwam als tweede over de finish. De race was een exhibition race, wat betekent dat deze als ’test’ fungeert en alle roeisters in dit veld, dit weekend de A-finale zullen varen.

PR2 W1x | tweede plaats, exhibition race | Annika van der Meer

Skiffeuse Laila Youssifou © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

VROUWEN

Als eerste dames ploeg van de dag, startten Kirsten Wielaard en Hermijntje Drenth in het dames tweezonder veld. Deze relatief jonge combinatie wist een constante race te varen. Toch bleek hier de tegenstand de dames te groot. Zij starten morgenochtend de halve finale C/D.

Met een verschil van 3 seconden wonnen Ilse Paulis en Marieke Keijser in het lichte dames dubbeltwee veld hun kwart finale en daarmee tevens tweede race op rij. Met een tweede positie vanuit de start wisten zij gedurende de race geleidelijk door te bouwen tot een knappe eerste positie.

Skiffeuse Laila Youssifou voer verrassend comfortabel naar de halve finale, ondanks de sterke tegenstand in haar race. De Duitse Thiele presteert niet als verwacht en geeft daarmee Laila de ruimte om op haar eigen race te focussen. Bekijk haar terugblik op de race hier:

W2- | Halve finale C/D | Kirsten Wielaard en Hermijntje Drenth
LW2x | Halve finale A/B|Ilse Paulis en Marieke Keijser
W1x | Halve finale A/B|Laila Youssifou

Stef Broenink wint de kwart finale © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

MANNEN

Freek Robbers en Michiel Mantel hebben zich na een zware strijd niet weten te plaatsen voor de A/B finales. Na een ietwat langzamere start wisten zij de afstand met de koplopers iets in te dammen. Toch waren het de Australiërs en de Serviërs die vanaf de eerste meters streden voor de eerste plaats. Freek en Michiel maken zich op voor de halve finale C/D van morgenochtend.

Niki en Amos voeren vandaag naar een tweede overwinning op dit kampioenschap. Na een overwinning in de heat, wonnen zij vandaag ook hun kwartfinale vol overtuiging. Zij lieten zien dat ze met hun sterke, lange halen een constante race kunnen varen en dat zij hiermee vertrouwen mogen hebben in de halve finale.

Skiffeur Stef Broenink sloot de dag af voor de Nederlandse roei-equipe op deze vierde dag van het WK. De eerste duizend meter voer Stef top-3 en bleven de roeiers dicht bij elkaar. De tweede helft van de race zette Stef aan en werkte hij haal voor haal aan een overtuigende inhaalslag waarmee hij zich op de 1500 meter op een eerste positie wist te roeien. Deze stijgende lijn wist hij vast te houden tot hij met een voorsprong van 3 seconden over de finishlijn kwam.

M2- | Halve finale C/D |Freek Robbers en Michiel Mantel
M2x | Halve finale A/B |Niki van Sprang en Amos Keijser
M1x | Halve finale A/B |Stef Broenink

Zie hieronder het tijdschema voor morgen. Volg de wedstrijden live via de livestream. Daarnaast houden wij je via onze social kanalen (InstagramFacebookTwitter) zoveel mogelijk op de hoogte van de planning en resultaten.

Coverfoto: Ilse Paulis ©Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!