TeamNL Roeien

De kop is eraf op WK Junioren

Vandaag was de eerste racedag op het WK Junioren in Plovdiv. Vijf van de zes Nederlandse ploegen kwamen in actie. Lucas Keijzer plaatste zich in de skiff direct voor de halve finale. De andere ploegen komen morgen in de herkansing nog een keer in actie.

Voor bijna alle deelnemers is het de eerste keer dat zij meedoen aan een internationale U19 wedstrijd. Ervaring op doen, de hitte trotseren en plezier ontwikkelen in wedstrijdroeien staat dit WK dan ook voorop. Desalniettemin zijn de atleten stuk voor stuk gebrand om zo goed mogelijk te presteren. De jongens dubbelvier beet het spits af voor Nederland, zij moesten hun heat winnen om door te gaan naar de halve finale. Uiteindelijk kwamen ze als derde over de finish en varen zij morgen de herkansing.

Gunnar van den Hoogen & Niels Reintjes (JM 2x) moesten bij de eerste twee eindigen voor rechtstreekse plaatsing voor de halve finale. Dit zat er vandaag niet in, ze eindigden op een zesde plek in hun heat. Ook zij racen morgen de herkansing. Lotta van Westreenen & Phaedra van der Molen waren dichtbij een eerste plek die hun een rechtstreekse plek in de halve finale zou opleveren. Uiteindelijk moesten ze het afleggen tegen de Fransen en kwamen ze als tweede over de finish.

Lucas Keijzer en Marg van der Wal sloten in de skiff de dag af voor Nederland. Lucas kwam achter Belgiƫ als tweede over de finish en staat in de halve finale. Marg moest haar heat winnen om direct door te gaan, echter was de Griekse Evangelia Fragkou sneller, en eindigde Marg als tweede.

Morgen staat de eerste race van de meisjes dubbelvier op het programma en komen de andere ploegen (JM 4x, JM 2x, JW 2x & JW 1x) in actie tijdens de herkansing. Zie hieronder het tijdschema.

Resultaten

JM 1x | halve finale | Lucas Keijzer (De Hunze)
JM 2x | herkansing | Gunnar van den Hoogen (Wetterwille) & Niels Reintjes (De Maas)
JM 4x | herkansing | Tijn Lubbert (De Hunze), Diederick Stuijfzand (De Maas), Edward den Beer Poortugael (Viking) & Gianni Perotti (Willem III)

JW 1x | herkansing | Marg van der Wal (De Hunze)
JW 2x | herkansing | 
Lotta van Westreenen (Willem III) & Phaedra van der Molen (Amstel)

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!