TeamNL Roeien

De TeamNL achten zijn het WK begonnen

De start van de Mannen acht. © Merijn Soeters

Op de derde dag van het WK Roeien hebben ook de mannen- en de vrouwen acht hun eerste race gevaren. Daarnaast roeiden de PR2 mixed dubbel direct naar de eindstrijd op zaterdag en pakte Martine in de herkansing een plek in de halve finale.

De mannen acht vaarde een sterke race en lagen op de 1000 en 1500 meter op de eerste plek. Canada kwam de laatste 500 meter alsnog langszij, waardoor Nederland veroordeeld is tot de herkansing op vrijdag, waarin ze de VS en opnieuw Duitsland zullen treffen.

We hadden vier minuten de controle, dat is anderhalve minuut tekort. Die komt als we ons fysiek optimaal voelen, dat zal dit weekend het geval zijn.

Guus Mollee

De voorwedstrijd van de vrouwen acht draaide om wie de meest gunstige baan krijgt in de A-finale van zondag. Achter Canada en de VS kwamen de TeamNL roeisters – die allemaal in twee bootnummers starten dit WK – als derde over de finish.

Morgenochtend om tien uur neemt Melvin Twellaar het in zijn kwartfinale op tegen onder andere Olivier Zeidler. De top drie in die wedstrijd gaat rechtstreeks door naar de halve finale.

Hieronder de uitslagen van dag 3, dinsdag 20 september:

BootnummerResultaatVolgende race
Heats PR2 Mixed Double (Corné de Koning, Chantal Haenen)2e plaats in de heat (8:27.3)A-finale
Herkansing LW1x (Martine Veldhuis)1e plaats in de herkansing (7:42.91)Halve finale
Heats M8+ (Dieuwke Fetter, Guillaume Krommenhoek, Guus Mollee, Mick Makker, Michiel Mantel, Jacob van de Kerkhof, Abe Wiersma, Lennert van Lierop, Niki van Sprang)2e plaats in de heat (5:31.26)Herkansing
Race for lanes W8+ (Aniek van Veenen, Veronique Meester, Ymkje Clevering, Tinka Offereins, Roos de Jong, Hermijntje Drenth, Marloes Oldenburg, Laila Youssifou, Benthe Boonstra)3e plaats in de race for lanes (6:15.68)A-finale

En dit is het programma van dag 4, woensdag 21 september:

Kwartfinale M1x (Melvin Twellaar)10:00 uur

Auteur

Erwin Prins

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!