TeamNL Roeien

Dit was het EK 2024

Benedict Tufnell

Het slotstuk van de Europese Kampioenschappen in Szeged, Hongarije, zit erop. Gisteren kwamen nog twee ploegen van nationaal roeiteam ‘TeamNL Roeien’ in actie tijdens de A-finales: beiden werden vijfde. Nederland heeft het toernooi afgesloten met één keer brons (Vrouwen Vierzonder).

Zowel de Mannen Tweezonder, met Guillaume Krommenhoek en Niki van Sprang, als de Paralympische PR2 Mixed Dubbeltwee, met Corné de Koning en Esther van der Loos, hadden eerder in het toernooi een startbewijs voor de A-finale behaald. De Tweezonder kon in hun finale-race niet meekomen voor het podium, en moest genoegen nemen met de vijfde plek. Op het Nederlandse duo na hebben alle overige finalisten reeds een Olympisch ticket verkregen bij de afgelopen Wereldkampioenschappen, een ticket die Krommenhoek en Van Sprang in mei hopen te bemachtigen tijdens het laatste Olympische Kwalificatietoernooi.

De para-roeiers roeiden een spannende race waarbij zij de eerste 1000 meter nipt op de derde plek lagen. Zowel Duitsland als Oekraïne toonden in de laatste paar honderd meter hun overmacht en behaalden respectievelijk het zilver en brons, een eindstrijd waarbij Nederland uiteindelijk als vijfde over de eindstreep kwam.

Overige uitslagen van de zondag
Eerder die dag werden er C- en B-finales verroeid. De Vrouwen Tweezonder, met ‘Talent TeamNL’ roeiers Vera Sneijders en Linn van Aanholt behielden knap de eerste positie gedurende hun B-finale. TeamNL roeier Pieter van Veen wist zich terug te vechten naar een derde plek in zijn C-finale. De Mannen Dubbeltwee met ‘Talent TeamNL’ roeiers Lucas Keijzer en Jelle Bakker werd zesde in hun B-finale. 

Alle resultaten van de Europese Kampioenschappen op een rij:

PloegFinaleResultaat
Mannen Skiff (TeamNL)C-finale15e plaats
Vrouwen TweezonderB-finale7e plaats
Mannen Tweezonder (TeamNL)A-finale5e plaats
Mannen DubbeltweeB-finale12e plaats
Vrouwen Vierzonder (deels TeamNL)A-finaleBRONS
Vrouwen DubbelvierB-finale8e plaats
Mannen DubbelvierB-finale7e plaats
PR1 Mannen Skiff7e plaats
PR2 Mixed Dubbeltwee (TeamNL)A-finale5e plaats

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!