TeamNL Roeien

Dubbelvier met Inge Janssen op jacht naar EK-succes

Hoofdcoach Josy Verdonkschot heeft met zijn coachteam de eerste keuzes voor de damesselectie van het Aegon Nationaal Roeiteam op weg naar het EK 2019 bekend gemaakt. Na een jaar afwezigheid zal olympisch medaillewinnares Inge Janssen (zilver, Rio 2016) weer terugkeren in de dubbelvier.

De dubbelvier (W4x) zal gevormd worden door Inge Janssen, Nicole Beukers, Olivia van Rooijen en Sophie Souwer. Dit kwartet behaalde in 2017 het wereldkampioenschap in Sarasota (USA). Lisa Scheenaard en Roos de Jong nemen plaats in de dubbeltwee (W2x). Zij roeiden op de WK 2018 samen naar een vijfde plek.

Verdonkschot maakte zijn keuzes na de trainingsstages in Sierra de Nevada (januari) en Sevilla (februari): ‘We hebben in Spanje hard gewerkt op weg naar een belangrijk seizoen waarin presteren op EK en WK onze prioriteit is. Ik heb het volste vertrouwen in deze combinatie’. Komende week zal de hoofdcoach ook zijn keuzes voor de boordselectie bekend maken.

2019 staat vooral in het teken van excelleren op het EK in Zwitserland (Luzern, 31 mei-2 juni) en het WK in Oostenrijk (Linz/Ottensheim, 25 augustus-1 september). Daarbij is het WK tevens een kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De Nederlandse boten moeten dan bij de top 6 (Achten top 5) eindigen om als TeamNL naar de Spelen van Tokio te kunnen.

De roeisters nemen verder nog deel aan het NK in kleine nummers (19-21 april), de World Rowing Cup 1 in Plovdiv (10-12 mei) en de World Cup finales in Rotterdam (12-14 juli).

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Save the date: Nationaal Roeicongres 2024

Nieuws

Nomineer jouw Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

Eerste race-ervaringen tijdens Asopos Najaars

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!