TeamNL Roeien

Eelco Meenhorst nieuwe hoofdcoach van het TeamNL Roeiteam

© Merijn Soeters

Na de succesvolle Spelen in Tokio is Eelco Meenhorst aangesteld als hoofdcoach van het TeamNL Roeiteam tot en met de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

“Het gaat fantastisch met het roeien, met meer roeiers en hele succesvolle Europese Kampioenschappen, Wereld Kampioenschappen, Olympische Spelen en Paralympische Spelen. Het in nu zaak om te voorkomen dat dit het hoogtepunt was, we willen van goed, naar beter, naar best. We hebben een dynamisch en sterk team met heel veel potentie. Daarom willen we vooruitkijken en nu investeren in deze mensen en in hoogwaardige kennis. Daarbij gaat kwaliteit voor kwantiteit. Van het Nederlandse toproeien mag meer verwacht worden dan alleen méér medailles, het gaat nadrukkelijk ook om mooie en inspirerende verhalen en het vergroten van de maatschappelijke waarde”, aldus Hessel Evertste technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. ”Eelco heeft de afgelopen vijf jaar aangetoond een interdisciplinair team te kunnen leiden naar uitstekende resultaten. Het is nu zaak onze succesformule en de ervaringen van het proces beschikbaar te maken naar de gehele nationale team, atleten en staf. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij dat kan.”

Zowel op de Olympische als Paralympische Spelen in Tokio hebben de Nederlandse roeiers een hoog niveau laten zien. Wat resulteerde in een totaal van zes medailles: één gouden medaille (mannen dubbelvier), drie zilveren medailles (mannen dubbeltwee, vrouwen vierzonder en para mixed dubbeltwee) en twee bronzen medailles (vrouwen dubbeltwee en lichte vrouwen dubbeltwee). Het doel om één hoofdcoach aan te stellen is om vanuit één visie het Nederlandse roeien naar een nog hoger niveau te brengen richting Parijs 2024.

Meenhorst, die verantwoordelijk was voor de gouden mannen dubbelvier en zilveren mannen dubbeltwee, wil hetgeen wat hij richting Tokio geïnvesteerd heeft in de mannen scullgroep doorzetten naar de gehele linie. In deze aanpak is het proces leidend en wordt er, in samenspraak met het team, gestuurd vanuit de inhoud. Hierbij staat de ontwikkeling van het individu en het gecontroleerd grenzen verleggen centraal.

Eelco Meenhorst heeft zin in deze nieuwe uitdaging: “Ik kijk er enorm naar uit om met het gehele team het niveau van het toproeien omhoog te brengen. Met als doel om in Parijs over een bredere linie op het hoogste podium te staan.”

Aankomende periode begint het TeamNL Roeiteam aan de voorbereiding van het seizoen 2022.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!