TeamNL Roeien

Eerste blikken in de pocket bij Tromp Boat Races

De Hilversumse roeivereniging Cornelis Tromp bestaat dit jaar tachtig jaar. Speciaal hiervoor werden de jaarlijkse Tromp Boat Races verdeeld over twee dagen. We blikken terug op de tweedaagse door de ogen van de roeiers.

Druk met de voorbereidingen met een zonnetje. De extra vlotten zijn in aanbouw.

Posted by Tromp Boat Races on Friday, October 14, 2016

Anna doet nog korte sessie op het Hilversums kanaal. De meiden starten ldsa2x ldsb1x ld1x en d1x, met 9 meiden naar de Trompboatraces! #tromp #usrtriton #tbr #roeien #rowing #thuiswedstrijd

A photo posted by Triton Lichte Dames Roei Team (@tritonlichtedames) on

De voortekenen voor deze editie waren op zaterdagochtend goed met een klein zonnetje. Ondertussen werd er op het Hilversumse water nog rustig ingevaren.

October 2009, Tromp Boatraces, Hilversum, Netherlands. During a beautiful sunny day, this short but heavy rain shower poored down on the scullers. This image features on my calendar in october. #rowing #roeien #rudern #aviron #sports #rain #nikon #rowingrelated #trompboatraces #2009

A photo posted by Merijn Soeters Photography (@merijnsoeters) on

Dat de weersomstandigheden tijdens eerdere edities wel eens anders waren, laat Merijn Soeters zien met deze foto uit 2009. Gelukkig zijn de weergoden voor deze editie in een betere bui!

Goeie eerste dag Tromp Boat Races met twee overwinningen in de mannen twee-zonder! #usrtriton #cornelistromp #trompboatraces #roeien #rowing #winnen

A photo posted by Coen Eggenkamp (@coeneggenkamp) on

De eerste dag levert bij Triton al vrolijke gezichten op. Het seizoen is weer in volle gang en de eerste overwinningen van het weekend zijn binnen!

Ook bij Skadi is er reden om te feesten met het eerste blik van het seizoen. Lisanne Brandsma grijpt de eer.

Vanwege de feestelijke omstandigheid dat Anna (links) #BLIK heeft getrokken op de Tromp, was de selfiestick even toegestaan. #TBR #TrompBoatRaces #Tromp #rowing #regatta #usrtriton

A photo posted by Roos Blaauwendraad (@roosblaauwendraad) on

Ook bij Triton is dag twee een succesvolle. Anna trekt een blik en dus is het tijd voor de….. selfiestick!?

Posted by Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus on Sunday, October 16, 2016

Bij Nereus zijn ze ook te spreken over hun weekend in Hilversum. Jort van Gennep geeft de vereniging reden voor een feestje op dag één en dus kunnen de andere boten niet achterblijven op zondag.

Posted by Wedstrijdroeien De Maas on Saturday, October 15, 2016

De beste prestatie van het weekend komt mogelijk echter van Marieke en Annick van De Maas. Zij verbeteren samen het baanrecord in hun klasse!

Top gedaan hoor @elinelvm en @eefsimkens! #trompboatraces #pair #usrtriton #winning #lekkerestartvanhetseizoen #coaching ??

A photo posted by Allison (@allisonkrijnen) on

Na afloop zien we niet alleen trotse roeiers, maar ook trotse coaches langs de kant. De roeiers van Allison bij Triton trappen af met winst en daar is ze terecht blij mee.

We kijken terug op een mooi roeiweekend. Velen maken dit evenement mogelijk: Dank aan alle leden van Tromp,…

Posted by Tromp Boat Races on Sunday, October 16, 2016

The day after begint met een prachtige kop in de krant. De tweedaagse variant van het evenement is uitstekend bevallen. Volgend jaar misschien weer?

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Edwin Zijp (Orca) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

De 24 uur van de Rotte: een unieke roeimarathon tijdens de kortste nacht van het jaar

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!