TeamNL Roeien

Eerste ploeg in finale WK Junioren

Op de vierde dag van het WK Junioren weet de meisjes dubbelvier zich te plaatsen voor de A-finale. De jongens dubbelvier kwam als eerste over de finish en plaatst zich daarmee voor de C-finale. Het waren voor beide ploegen spannende races. Benieuwd naar het verloop? Lees dan verder hieronder.

Emma Eggenkamp , Anna Menke, Lina Schwartz & Jente Jongsma maakten er een spannende race van met de Tsjechen. Het leek er op dat de ploeg uit Tsjechië aan het langste eind trok, tot de laatste 200 meter, toen stortte de ploeg helemaal in. Nederland daarentegen had de race goed verdeeld en hield zich goed staande. De meisjes dubbelvier kwam als tweede over de finish, en hebben zich daarmee voor de A-finale op zondag geplaatst.

De jongens dubbelvier moest bij de eerste drie eindigen om morgen de C-finale te kunnen roeien. Tijn Lubbert, Diederick Stuijfzand, Edward den Beer Poortugael & Gianni Perotti kwamen minder sterk uit de start dan de andere ploegen, maar lieten zich niet gek maken. Met een continue hoge snelheid haalden ze elke ploeg in totdat ze als eerste over de finish kwamen. Een knappe prestatie die beloond wordt met een plek in de C-finale.

Morgen, zaterdag 14 augustus, staan de eerste finales op het programma. Zowel de jongens dubbeltwee als de jongens dubbelvier roeit een C-finale. Verder komen de meisjes dubbeltwee, jongens skiff en meisjes skiff nog in actie in de halve finale. Het tijdschema vind je hieronder.

Resultaten

JM 4x | C-finale | Tijn Lubbert (De Hunze), Diederick Stuijfzand (De Maas), Edward den Beer Poortugael (Viking) & Gianni Perotti (Willem III)
JW 4x | A-finale | Emma Eggenkamp (Willem III), Anna Menke (De Hunze), Lina Schwartz (Willem III) & Jente Jongsma (De Hunze)

Coverfoto: Arjan van den Hoogen

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien begint weg naar Parijs in Italië

Nieuws

Roeivereniging Iris start de lente met haar Lentemarathon

Nieuws

Het coastal seizoen start op 2 april met de KNZ&RV Royal Pampus Cup

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!