TeamNL Roeien

EK Glasgow: GOUD en ZILVER op de laatste dag

Ilse Paulis en Marieke Keijser GOUD op EK

En we pakken nog een gouden en een zilveren plak op de laatste dag van het EK in Glasgow! Goud voor Ilse Paulis en Marieke Keijser in de lichte dubbeltwee en de mannen acht is goed voor zilver.

Totaal aantal medailles: 7!!!
GOUD en Europees kampioen: Lichte vrouwen dubbeltwee
ZILVER: Vrouwen twee-zonder, vrouwen dubbeltwee en de mannen acht
BRONS: Lichte mannen dubbelvier, vrouwen dubbelvier en de vrouwen acht

Kijk voor het volledige overzicht op Worldrowing.

GOUD voor Ilse Paulis en Marieke Keijser
Marieke en Ilse zingen uit volle borst het Wilhelmus nadat ze hun gouden medaille hebben gekregen. EUROPEES kampioen! De race wordt rustig opgebouwd, halverwege ligt de Nederlandse boot op de 2e plaats, maar dan nemen de dames de 1e plek over van de Polen. “They make it look so easy, they are moving so well.” En vasthouden! Goud in 6.57.35, 2. POL 6.58.39 en 3. SUI 7.00.36.

Ilse tegen Worldrowing: “This is phenomenal! We’ve done well in the World Cup series but to win now at the European Rowing Championships, feels extremely special. We really enjoyed the atmosphere as it was really cool and a great experience.”

https://www.instagram.com/p/BmGLVOCF2KV/?taken-by=ilsepaulis

ZILVER voor de mannen acht
Wat een ontzettend snel veld. “Fly, fly, fly,” was het commentaar. Vincent van der Want, Boudewijn Röell, Maarten Hurkmans, Simon van Dorp, Mechiel Versluis, Ruben Knab, Lex van den Herik, Freek Robbers en Diederik van Engelenburg (s) doen het! Ze pakken zilver op het EK.Op zo’n 1200 meter nemen de Duitsers de 1e plek over van onze mannen. En die plek geven ze niet meer weg. 1. DLD 5.27.48, 2. NED 5.29.51 en 3. ROU 5.29.71.

Ruben tegen Merijn Soeters: “We zijn op jacht naar de top en we maken het gaatje met de Duitsers steeds kleiner. Het is heel indrukwekkend wat die gasten doen, maar ik heb het vertrouwen dat we met het WK die stap mee kunnen maken. We voelen het overal, in de trainingen gaat het beter, in de wedstrijden gaat het steeds scherper, steeds harder. In Luzern hadden we een slechte start, dat hebben we nu helemaal opgelost.”

M1x
Harold Langen kwam in de ochtend in actie in de C-finale. De 1e plek is voor de Israëlische skiffeur. Hij finisht in 7.00.30. Harold wordt 6e in 7.13.04.

LWX1x 
In de B-finale start Amber Kraak. Ze roeit van de 3e naar de 2e plek. Amber finisht als 2e achter de Oostenrijkse Anja Manoutschehri (7.49.34) in 7.54.87.

M2x
Na de teleurstelling van gisteren, Amos Keijser en Niki van Sprang, missen op een haar na de A-finale, liggen de mannen vanochtend aan de start van de B-finale. Niki en Amos finishen als 2e (6.21.52) achter het Duitse duo, 6.19.27.

https://www.instagram.com/p/BmEHbPSBR7d/?taken-by=nsprang

Foto´s: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!