TeamNL Roeien

Europese Kampioenschappen met een gouden randje

Melvin Twellaar sensationeel naar het goud

Karolien Florijn en Melvin Twellaar schrijven vandaag historie. Beiden mogen zich Europees Kampioen noemen in de skiff. Karolien was de torenhoge favoriet in de vrouwen skiff en maakte dit met overtuiging waar. Melvin zorgde met een zinderende eindsprint voor een verrassing en pakte het goud.

Karolien is sinds de start van het seizoen al ijzersterk in de vrouwen skiff. Na vandaag mag zij zich Europees Kampioen noemen in de vrouwen skiff. Met een straatlengte voorsprong op de nummer twee, Evangelia Anastasiadou, wint ze haar finale.

Bij de mannen skiff was Melvin Twellaar een kanshebber voor het podium, echter was Olivier Zeidler de grote favoriet. Melvin startte niet zoals gepland en na 500 meter lag hij op de vijfde plek. Het leek erop dat Twellaar alles op alles moest gaan zetten voor brons, maar met een fantastische eindsprint wist hij met 0,29 seconden Olympisch kampioen Ntsoukos te verslaan. “Er gebeurde zoveel in één race. In de tweede helft van de race dacht ik, it is all or nothing, en dan zie ik wel wat er gebeurt. Dit heeft goed uitgepakt”, aldus Europees kampioen Melvin Twellaar. Zeidler eindigde uiteindelijk op een teleurstellende vierde plek.

“Ik dacht it is all or nothing, dan zie ik wel wat er gebeurt. Dit heeft goed uitgepakt.”

Melvin Twellaar

Eerder op de dag behaalden zowel Martine Veldhuis in de lichte skiff, als de vrouwen acht een bronzen medaille.

Uiteindelijk neemt TeamNL Roeien negen medailles mee naar huis: twee keer goud, vier keer zilver en drie keer brons. De atleten en staf rijden vandaag direct door naar Obertraun in Oostenrijk voor drie weken hoogtestage. Dit is ter voorbereiding op de Wereld Kampioenschappen in Racice, Tsjechië. Het WK is van zondag 18 september tot en met zondag 25 september.

Uitslagen zondag 14 augustus

LW1x | BRONS | Martine Veldhuis
W1x | GOUD | Karolien Florijn
W8+ | BRONS | Aniek van Veenen (s), Hermijntje Drenth, Benthe Boonstra, Laila Youssifou, Marloes Oldenburg, Roos de Jong, Tinka Offereins, Ymkje Clevering & Veronique Meester
M1x | GOUD | Melvin Twellaar

Auteur

Esli de Kok

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!