TeamNL Roeien

Finaledag WC II: 1x goud, 1x zilver en 2x brons

Zes A-finales met vier medailles. Goud voor de Holland Acht, zilver voor Mitchel Steenman en Roel Braas (M2-) en brons voor de W4x en de M4-!

M2-

Mitchel Steenman en Roel Braas pakten een zilveren plak in 06.51.050 en lieten de Engelsen achter zich. Het goud was voor de Kiwi’s, Eric Murray en Hamish Bond, zij finishten in 06.48.570.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M2-.

Brons voor Nicole Beukers, Chantal Achterberg, Carline Bouw en Inge Janssen! Het viertal zette een tijd van 06.34.700 op de klok en eindigde achter Duitsland (06.34.320) en Polen (06.32.670).Rogier Blink twitterde direct dat de vorm van de dames weer terug is.

Klik hier voor de volledige uitslagen van de W4x.

M4-
Ook de mannen vier-zonder pakte brons! Govert Viergever, Peter van Schie, Harold Langen en Vincent van der Want wonnen hun race in 05:58.290 min. Goud was er voor Groot-Brittannië en zilver voor Australië.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M4-.

M1x

Stef Broenink pakte net geen medaille tijdens deze World Cup. Maar eindigde wel op een prachtige vierde plek. De gouden plak was voor Mahe Drysdale. Hij finishte in 06.54.110. Stef klokte een tijd van 07.00.380 net achter de Cubaanse skiffeur (06.59.310).
Klik hier voor de volledige uitslagen van de M1x.

Holland Acht
Op hun eigen FB pagina schreven de heren afgelopen vrijdag het volgende over hun exhibition race: “Mooie bijkomstigheid is dat dit de eerste keer is sinds 2008 dat de Holland Acht de Deutschland Achter verslaat. Uiteraard is dit net zoals in Varese een Mickey Mouse wedstrijd en worden de knikkers pas verdeeld op zondag, maar Duitsers houden niet van verliezen en het is een lekker begin om op zondag in het midden te kunnen starten.”

Goud voor de Holland Acht en World Rowing noemde het een fantastische finale! En net als in de ‘Mickey Mouse’ wedstrijd werd Duitsland verslagen. Alleen nu was het voor de felbegeerde medailles.

Robert Lücken zei tegen World Rowing: “We’re not very surprised, but we’re very happy. We have known for a long time that we could do this, we’re just not very consistent yet, so we don’t always show. To be up there at the Olympics, we need to still take an extra step, so that’s what we’ll be working on over the next few weeks.”

Klik hier voor de volledige uitslagen van de M8+.

Bob, de mascotte van de Holland Acht, had al eerder zo’n voorgevoel.

LM4-
De lichte mannen vier-zonder, Bjorn van den Ende, Jort van Gennep, Tim Heijbrock en Joris Pijs werden zesde in hun A-finale. Maar natuurlijk feliciteren ze hun collega’s.
Klik hier voor de volledige uitslagen van de LM4-.

Voor meer informatie over de hele weekend kijk op www.worldrowing.com

Cover foto en foto van de W4x – Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: elf medailles

Nieuws

TeamNL Roeien op World Cup I: Dag 2

TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!