TeamNL Roeien

Finales olympisch kwalificatietoernooi verplaatst naar zondag

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Vandaag was de eerste racedag van het olympisch kwalificatietoernooi. Alle drie de Nederlandse roeiploegen kwamen in actie. In verband met de slechte weersvoorspellingen die verwacht worden op maandag, is het tijdschema van het toernooi veranderd. Daarom worden morgen naast de halve finales ook de finales geroeid.

VROUWEN TWEEZONDER

José van Veen en Eve Stewart beten het spits af voor de Nederlandse ploegen. In de voorwedstrijd namen ze het op tegen Denemarken, Tsjechië en Noorwegen. Om direct door te gaan naar de finale op maandag moesten José en Eve op de eerste plek eindigen in hun race. Met een sterke race van de Denen was dit niet haalbaar en kwam de vrouwen tweezonder in de middag nog een keer in actie tijdens de herkansing. In de herkansing behaalden van Veen & Stewart een vierde plek en daarmee roeien ze morgen in de finale voor een ticket naar Tokio.

MANNEN TWEEZONDER

Van Sprang & Krommenhoek mochten na de vrouwen tweezonder aan de slag. Het was hun taak om bij de top drie te eindigen en dat deden ze overtuigend door als eerste over de finish te komen. Met een bootlengte voorsprong lieten ze de Duitsers, de Slovenen en de Hongaren achter zich. Morgen moet de mannen tweezonder eerst de halve finale roeien voor een plek in de finale. In verband met de verandering in het wedstrijdschema, staat deze finale op dezelfde dag om 11.30 uur gepland.

VROUWEN ACHT

De vrouwen acht had vandaag een generale repetitie voor maandag met een race for lanes. De Chinezen werden in deze race overtuigend eerste, daarachter de Roemenen en de Nederlandse vrouwen moesten genoegen nemen met een derde plek. Morgen om 12.10 uur roeit de vrouwen acht de finale, ze moeten dan top 2 roeien om zich te plaatsen voor de finales.

Tijdschema van morgen vind je hieronder.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!