TeamNL Roeien

Gaan voor goud - roeidocumentaire

De zeven dames van de scullselectie van de KNRB en hun hoofdcoach, vertellen over hun topsportbeleving. Wat doen en laten ze om tijdens de Olympische Spelen maximaal te kunnen presteren? Wat deed het uitstellen van de Spelen met de motivatie en wat betekende dat voor hun leven? Beelden tijdens trainingen op de Bosbaan in Amsterdam, maar ook van trainingsstages in Sierra in de Spaanse bergen en Sevilla, afgewisseld met interviews met de vouwen en hun coach, laten zien hoe topsport het leven van deze zeven roeisters bepaalt.

“Ik wilde graag een documentaire maken waar de dames later met trots op hun eigen prestaties op kunnen terugkijken. Misschien ook wel om de buitenwereld iets te laten meemaken van wat het betekent om op topsportniveau te presteren.”

Yolanda van der Linden

De documentaire is een indringend portret van zeven top-roeisters die alles doen om goud te halen op de Spelen. Dit het échte leven van een topsporter met ups en downs, afzien, groepsdynamiek en alle opofferingen die bij topsport horen.

Het idee voor project startte na het WK in 2019 in Linz. Filmmaakster Yolanda van der Linden vatte samen met Gaby Kuijpers, oud communicatie manager van de KNRB, het plan op om de dames te gaan volgen op hun weg naar de Olympische Spelen. In overleg met de coach en de dames startten zij, samen met Merijn Soeters die het camerawerk voor zijn rekening heeft genomen, in januari 2020 met het maken van diverse opnames.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!