TeamNL Roeien

Geen extra tickets voor Parijs bij laatste kwalificatietoernooi

Susanne Ottenheym

Bij het laatste kwalificatietoernooi voor de Olympische en Paralympische Spelen heeft Nederland geen extra tickets voor Parijs weten te bemachtigen. Zowel de Mannen Tweezonder als de PR1 Vrouwen Skiff kwamen net te kort voor een startbewijs. 

Guillaume Krommenhoek en Niki van Sprang, die sinds januari dit jaar de Mannen Tweezonder van het nationaal roeiteam bemannen, voeren een spannende race tegen onder andere Duitsland, Litouwen en Denemarken. In de eerste 500 meter wisten bovengenoemde landen twee seconden sneller weg te starten dan het Nederlandse duo. Bij de 1500 meter lagen de roeiers in Oranje kort op de tweede plaats, een voorsprong die ze in de laatste paar meters kwijtraakten aan de Litouwers. Dit resulteerde in een derde plek, met een verschil van 0,36 seconden afstand tot de tweede plek en een Olympisch ticket. Duitsland werd eerste, 0,60 seconden voor de Nederlanders. “Je weet dat als je het op de laatste tien halen laat aankomen dan kan het twee kanten op vallen. En het viel nu niet onze kant op.” – Niki van Sprang voor NOS Sport.

“We hebben dit gezien als een kans om een heel vet project met z’n tweëen aan te gaan. Ik denk dat het vrij goed gelukt is. Het is alleen balen dat het vandaag niet onze kant op valt en dat het hier stopt.”

– Guillaume Krommenhoek voor NOS Sport

PR1 Vrouwen Skiff
Ook Eva Mol, die eerder op de dag in de PR1 Vrouwen Skiff startte, kwam net te kort voor een Paralympisch startbewijs. Bij de heats eerder in het toernooi werd Mol overtuigend eerste, waarbij ze onder andere van de skiffeuse uit Oezbekistan won. In de finale kwam de Oezbeekse enkele seconden eerder over de finishlijn. De Nederlandse werd tweede, wat in dit veld niet genoeg is voor een Paralympisch ticket.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!