TeamNL Roeien

GOUD, GOUD en ZILVER voor para-roeiers

Het was een prachtige start voor para-roeiers Annika van der Meer en Corné de Koning tijdens de Internationale Para Regatta in Gavirate. In de dubbeltwee was het duo goed voor goud. Daarnaast pakte Corné ook nog goud in de skiff (PR2-klasse) en gaat Annika met zilver naar huis. Een mooi weekend!

Good morning of racing in the double. First finale win of the year! Let’s see how it’s going to work out in the single..??‍♂️

A post shared by Corné de Koning (@crnelis) on

Coach Jan Klerks over de mixed klasse: “We hebben makkelijk gewonnen, maar de ontwikkeling in dit nummer lijkt zorgelijk. De mannen lijken te kiezen voor de skiff, dat echter niet olympisch is.”

Skiff
Tijdens het WK in Plovdiv (september 2018) kunnen zowel de vrouwelijke als de mannelijke para-roeiers voor het eerst meedoen in de skiff. In Gavirate was de aftrap. Annika en Corné starten beiden in de skiff (PR2-klasse).

Corné won zijn wedstrijd met overmacht. De nummer 2, Whiteley, klokte 36 seconden na Corné. Corné over zijn allereerste gouden plak in de skiff:  “Het zijn allemaal prima lui, maar je wilt ze wel pakken. Ik heb een goede winter gehad. Dat betaalt zich nu uit.”

Annika had een andere voorbereiding dan Corné. Zij had veel co-schappen in haar agenda. Ze pakte desalniettemin een zilveren medaille (8 sec.) achter de Française. Annika: “Dit is het beste dat ik nu heb, dus daar ben ik tevreden mee. Maar ik weet dat ik kan winnen.”

Foto’s Merijn Soeters Fotografie

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Save the date: Nationaal Roeicongres 2024

Nieuws

Nomineer jouw Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

Eerste race-ervaringen tijdens Asopos Najaars

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!