TeamNL Roeien

GOUD voor de mannen dubbelvier

v.l.n.r. Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers - door Merijn Soeters

Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers zijn olympisch kampioen in de mannen dubbelvier. Het is voor het eerst in 25 jaar dat er weer goud is gewonnen op een Olympische Spelen door een mannenploeg. De mannen roeien tevens een wereldrecord, met een tijd van 05:32.03 zijn ze de snelste in hun categorie.

“De tranen hebben me wel al in de ogen gestaan. Hier hebben we zo hard naar toe gewerkt. We trainen twee tot drie keer per dag, 20 tot 30 uur aan effectieve trainingstijd. Als groep hebben we het gewoon geflikt, dit is te danken aan het hele team, zonder hun hadden we dit niet waar kunnen maken.”

Tone Wieten

De race ging niet zonder slag of stoot. Er stond veel wind en dit zorgde ervoor dat de mannen dubbelvier een verrassende start had. Een snoek van Dirk Uittenbogaard zorgde voor een achterstand aan het begin, maar de ploeg wist zich goed te herpakken en liet al snel zien dat zij heer en meester zijn in de dubbelvier.

“Ik leunde net iets teveel tegen de wind in, hierdoor was ik hem even kwijt, maar daar moet je niet in blijven hangen. Gelijk weer oppakken en rechthouden. Ik zag dat andere ploegen er ook last van hadden, dus dat geeft vertrouwen.”

Dirk Uittenbogaard

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!