TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Lennart van Lierop, door Susanne Ottenheym

Drukte op de baan in Luzern vandaag: op dag 1 van World Cup II kwamen alle TeamNL boten in actie. De meeste ploegen voor hun heat en sommigen voor een ‘race for lanes’ om een gunstige baan in de A-finale van later dit weekend veilig te stellen.

Al zeker van de A-finale werd de dag afgetrapt door de Mixed Para dubbel met een vierde plek. Geloot in dezelfde heat gingen vervolgens de twee Nederlandse Vrouwen Tweezonders de baan over. Ymkje en Veronique wonnen de heat, Ilse en Willemijn werden vierde en roeiden vervolgens in de herkansing naar winst. Morgen starten beide boten de halve finale.

De Vrouwen Dubbeltwee konden de vroege koppositie die ze hadden halverwege de race niet vasthouden en eindigden als vierde. Na een derde plek in de herkansing kunnen ze zich opmaken voor de halve finale. Melvin en Stef in de Mannen Dubbeltwee verging het beter: ze werden met grote afstand tot de rest van het veld eerste.

Winst in de heats was er ook voor de Vrouwen Vierzonder. De mannen werden vijfde en racen morgen opnieuw om een plek in de finale.

Karolien Florijn en Simon van Dorp werden in hun voorwedstrijd beiden eerste en plaatsten zich zo respectievelijk voor de halve- en kwartfinale. Die kwartfinale stond vandaag al op de planning en ook daarin pakte Van Dorp de winst.

De Vrouwen- en Mannen Dubbelvier waren beiden al verzekerd van de A-finale. De Vrouwen Dubbelvier werden nipt derde, enkele tienden van seconden achter Duitsland (2). De mannen behaalden een eerste plek, met één seconde voorsprong op Polen.

Tot slot kwam na een kleine onderbreking in het middagprogramma de Holland Acht nog in actie. De mannen van Dieuwke Fetter werden derde achter Amerika (1) en Groot-Brittannië (2). Zondagmiddag is de finale.

Roeiers Tosca Kettler (LW1x) en David Zeelenberg (PR1 M1x) starten de World Cup op eigen gelegenheid. David roeit morgen de herkansing en Tosca start morgen de B-finale.

Hieronder een overzicht van alle komende wedstrijden en tijden van de TeamNL boten.

Eerstvolgende wedstrijden op World Cup II

NummerVolgende wedstrijdDag en tijd
PR1 Mannen Skiff (PR1 M1x)Herkansing25 mei – 09:10 uur
Vrouwen Tweezonder (W2-)Halve finale25 mei – 09:22 uur
Vrouwen Tweezonder (W2-)Halve finale25 mei – 09:27 uur
Vrouwen Dubbeltwee (W2x)Herkansing25 mei – 09:42 uur
Mannen Vierzonder (M4-)Herkansing25 mei – 11:05 uur
Vrouwen Skiff (W1x)Halve finale25 mei – 11:10 uur
Mannen Skiff (M1x)Halve finale25 mei – 11:20 uur
Lichte Vrouwen Skiff (LW1x)B-finale25 mei – 11:45 uur
Vrouwen Vierzonder (W4-)A-finale26 mei – 11:02 uur
Para Mixed Dubbel (PR2 Mix2x)A-finale26 mei – 13:05 uur
Mannen Dubbeltwee (M2x)A-finale26 mei – 13:33 uur
Vrouwen Dubbelvier (W4x)A-finale26 mei – 13:46 uur
Mannen Dubbelvier (M4x)A-finale26 mei – 14:00 uur
Holland Acht (M8+)A-finale26 mei – 14:58 uur

Hoe volg ik de tweede wereldbeker? 

De wedstrijden zijn gedurende het hele weekend te volgen via worldrowing.com. In het NOS Sportjournaal wordt er op de zondagavond een samenvatting uitgezonden. Resultaten, sfeer en nieuws vanaf het wedstrijdterrein volg je via ROEIEN.nl en op Instagram: @teamnlroeien

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!