TeamNL Roeien

Het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien 2021 terug in de Sporthallen Zuid

© Merijn Soeters

Na een succesvolle online editie in 2020, die door maar liefst 29.000 mensen is gevolgd, keert het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien (NKIR) dit jaar terug in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Tijdens dit grootste ergometer evenement in Nederland nemen 2000 deelnemers het tegen elkaar op voor de Nederlandse titel. Het NKIR vindt plaats op zaterdag 11 december.

Naast de vertrouwde velden waar de NK titel worden verdeeld, is er deze editie meer aandacht voor open velden. Niet-roeiers kunnen het opnemen tegen elkaar in het open veld. De open velden onderscheiden zich ten opzichte van de andere velden door de afstand. Deze bedraagt 500 meter in plaats van 2000 meter. Dit zorgt gegarandeerd voor spektakel! Natuurlijk staan de spectaculaire eerstejaars achten races ook op het programma.

Na het succes van vorig jaar is ook dit jaar het evenement online via de livestream te volgen. Het is al mogelijk om je in te schrijven, ga voor meer informatie naar www.nkir.nl.

Let op: de NKIR 2021 zal werken met het corona toegangsbewijs. Dat betekent dat aan alle deelnemers en bezoekers van de sporthallen zuid wordt gevraagd een QR code te tonen door middel van de CoronaCheck app danwel een vaccinatiebewijs te tonen, inclusief geldig legitimatiebewijs. Dit zal bij de ingang worden gecontroleerd.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!