TeamNL Roeien

Het WK mag beginnen voor het Aegon Nationaal RoeiTeam

“We kijken met gezonde spanning en vol vertrouwen naar het komende WK. Laat het maar beginnen!”, aldus Hessel Evertse, de technisch directeur van de KNRB. Zondag (25 augustus) starten in Linz-Ottensheim (Oostenrijk) de Wereldkampioenschappen Roeien. De Nederlandse ploegen willen hier optimaal presteren.

“We zijn prima voorbereid naar Oostenrijk afgereisd”, vervolgt Evertse. “We zien dat terug in de laatste testresultaten. En ik zie het ook aan de focus bij onze atleten. Beter presteren dan ooit, dat willen ze. Daar hebben ze samen met de staf keihard voor gewerkt, dus laten we hopen dat het er allemaal uitkomt.”

Wat betekent optimaal presteren eigenlijk?
“Voor de ene ploeg zal een finaleplaats als een overwinning voelen en voor de andere ploeg ligt de lat bij het podium. Er is alles aan gedaan om in Linz de ploegen hun beste toernooi ooit te laten varen. Als dat race voor race lukt, zullen de beoogde resultaten (zie infographic) vanzelf volgen.”

Zaterdag 24 augustus vindt de loting plaats, zondag start voor de meeste ploegen het WK met de eerste heats. Via onze social kanalen (InstagramFacebookTwitter) houden we je zoveel mogelijk op de hoogte van de planning en resultaten. Daarnaast vind je op ROEIEN.nl elke dag een dagverslag.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!