TeamNL Roeien

Hoe volg ik de Varsity dit weekend?

De 137ste Varsity zal morgen, zondag 13 juni, verroeid worden op het Amsterdam-Rijnkanaal nabij Houten. Na een jaar afwezigheid zal de oudste studentenroeiwedstrijd van Nederland weer plaats gaan vinden. Dit jaar zullen enkel topploegen deel mogen nemen aan de wedstrijd. Het niveau van de sporters die deelnemen aan de Oude Vieren en Dames Vieren is als zodoende beoordeeld door de K.N.R.B. Tevens zijn om deze reden alle andere nummers geschrapt.

Geen publiek

Op 10 mei is gecommuniceerd dat de wedstrijd zonder publiek zal gaan plaatsvinden. De regels en onzekerheden omtrent het Covid-19 virus hebben ertoe geleid dat de Varsity Commissie en de K.N.S.R.B. dit vervelende besluit hebben moeten nemen. Dit besluit blijft staan, ondanks de aangekondigde versoepelingen. De wedstrijden zullen online te volgen zijn met daarnaast een middagvullend programma.

De organisatie roept iedereen op om niet op 13 juni naar het Amsterdam-Rijnkanaal te komen. Het zal niet mogelijk zijn om de wedstrijd ter plekke te bekijken. Mochten leden van verenigingen zich hier niet aan houden, zullen er sancties volgen voor de roeiende partijen.

Hoe te volgen?

Je kunt de wedstrijden volgen via de livestream van de Varsity via: live.varsity.nl.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!