TeamNL Roeien

Hoe volg ik het OKT?

Morgen, zaterdag 15 mei, start het Olympisch Kwalificatietoernooi voor de vrouwen tweezonder (W2-), mannen tweezonder (M2-) en vrouwen acht (W8+). In het Zwitserse Luzern draait dit weekend alles om de laatste tickets voor de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.

Tien Nederlandse boten hebben zich al geplaatst voor de Olympische Spelen. Na dit weekend kunnen daar nog drie boten (W2-, M2- & W8+) bij komen. Om een ticket te bemachtigen moeten alle drie de ploegen tijdens de finale op maandag in de top twee eindigen. Op zaterdag en zondag worden de voorwedstrijden en halve finales verroeid.

Voorafgaand aan het toernooi spraken we met Hermijntje Drenth en Aletta Jorritsma uit de vrouwen acht. Ze vertellen over hun voorbereiding en verwachting van het Olympisch Kwalificatietoernooi.

Helaas mag er geen publiek aanwezig zijn bij het toernooi, maar de wedstrijden zijn wel online te volgen. Op alle dagen wordt er live audiocommentaar gegeven en is de race te volgen via een live tracker. Tijdens de finaledag, maandag 17 mei, is er ook een video livestream waar de races op te volgen zijn. Alle informatie hierover is te vinden op de website van World Rowing.

Het schema voor zaterdag (15 mei) ziet er als volgt uit:

Programma OKT

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Edwin Zijp (Orca) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

De 24 uur van de Rotte: een unieke roeimarathon tijdens de kortste nacht van het jaar

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!