TeamNL Roeien

Hoe volg ik het roeien tijdens de Paralympische Spelen?

Op dinsdag 24 augustus is het zover: de Paralympiche Spelen in Tokio. Corné de Koning en Annika van der Meer vertegenwoordigen Nederland in het roeien. Zij roeien samen in de PR2 mixed dubbeltwee. Het toernooi start voor hun op vrijdag 27 augustus en eindigt op zondag 29 augustus. Hoe je dit paralympisch avontuur kunt volgen lees je hier.

Televisie

De NOS doet alleen live verslag tijdens de openings- en sluitingsceremonie. De openingsceremonie begint op dinsdag 24 augustus om 13.00 uur op NPO 1 en de sluitingsceremonie vindt plaats op zondag 5 september vanaf 13.00 uur en is eveneens te bekijken via NPO 1. Verder heeft de NOS twee dagelijkse uitzendingen: om 20.30 uur op NPO 1 en om 22.00 uur op NPO 2.

Wie via de televisie toch live de Paralympische Spelen wil volgen, kan terecht bij onze oosterburen. De ARD en ZDF doen dagelijks rechtstreeks verslag vanuit Tokio. Uiteraard zal de focus in de uitzendingen vooral liggen op onderdelen waar de Duitse atleten kansrijk zijn voor een medaille.

Online

Op NOS.nl zijn de Paralympische Spelen rechtstreeks te volgen via vier livestreams.

NOC*NSF doet ook verslag van de prestaties van TeamNL. Op teamnl.org vind je het overzicht van alle Nederlandse deelnemers, met van elke Nederlandse sporter een persoonlijk profiel. Door een account aan te maken kun je de sporter volgen en ontvang je alerts zodra er nieuws over hem/haar te melden is. Verder is op TeamNL het laatste nieuws te vinden, het wedstrijdschema met wanneer de Nederlanders in actie komen en wat de resultaten zijn

Op de officiële website van het Internationaal Paralympisch Comite – paralympic.org – kun je terecht voor nieuws, video’s, uitleg over de sporten, het programma en nog veel meer. Livestreamen kan niet, omdat de NOS de exclusieve rechten heeft.

Wanneer komen Annika en Corné in actie?

De loting is donderdag 26 augustus dus het exacte tijdschema is nog niet bekend, maar Annika en Corné starten in de nacht van donderdag op vrijdag hun eerste wedstrijd. Wanneer de ploeg zich direct plaatst voor de finale, komen ze zaterdag niet in actie en gaat het zondagnacht om de strijd voor de medailles.

  • Tussen 3.50 – 4.10 uur op vrijdag 27 augustus
  • Tussen 3.50 – 4.10 uur op zaterdag 28 augustus (indien herkansing)
  • A-finale 4.30 uur en B-finale 3.10 uur op zondag 29 augustus

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!