TeamNL Roeien

Hoe volg je de Olympische Spelen?

We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gepland, maar vrijdag 23 juli 2021 is het zover. In Tokio wordt dan de openingsceremonie gehouden van de 32ste editie van de Olympische Spelen. Wanneer komen de roeiers in actie en hoe kan je dit volgen? Dat lees je hier.

Programma roeien

Van vrijdag 23 juli tot en met vrijdag 30 juli heeft roeien een plek in het programma op de Olympische Spelen. De spelen zijn dit jaar in Tokio en dat houdt in dat er een tijdverschil van zeven uur is met Nederland. De roeiwedstrijden vinden in de ochtend plaats in Tokio, de meeste wedstrijden zijn dus tussen 1.30 – 5.00 uur ’s nachts (Nederlandse tijd) te volgen. Op dinsdag 27, woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 juli vinden de finales plaats en wordt er dus gestreden om de fel begeerde olympische medailles.

Tijdschema voor het roeien tijdens de Olympische Spelen op 23, 24 en 25 juli

Hoe te volgen?

Op onze kanalen houden we je zo goed mogelijk op de hoogte van de prestaties van de Nederlandse roei-equipe. Elke ochtend kan je van ons een update verwachten over wat er die nacht is gebeurt is door de ogen van de atleten. Tevens vind je elke avond een tijdschema op ROEIEN.nl voor de nacht, zodat je zeker weet dat je jouw favoriete ploeg niet mist.

Daarnaast besteden er ook diverse media aandacht aan de Olympische Spelen. We hebben hieronder een aantal kanalen uitgelicht.

TeamNL
Op de website van TeamNL zie je voor welke wedstrijden een livestream beschikbaar is, zie: https://teamnl.org/tokyo2020. Daarnaast zijn er dagelijks updates te vinden over de verschillende TeamNL ploegen en atleten, laten ze je mee kijken achter de schermen en publiceren ze de uitslagen.

NOS
Ook de NOS staat in teken van de Olympische Spelen aankomende periode. Via hun website houden ze je op de hoogte van het laatste nieuws, de uitslagen en de medaillespiegel. Ook zenden ze de wedstrijden live uit en is er dagelijks ‘Studio Tokio’. Daarin blikt Henry Schut iedere avond, live vanuit Scheveningen, terug én vooruit op de Olympische Spelen. Hij doet dit met verschillende gasten, waaronder Maaike Head, Ronald Florijn en Nico Rienks.

RTL Nieuws
Elke ochtend (06:45 – 09:00 uur) kan je in het RTL ontbijtnieuws een olympisch blok verwachten en besteden ze ’s avonds (19:30 – 19:55 uur) door middel van reportages en live schakelingen naar Tokio weer aandacht aan de prestaties van de Nederlandse topsporters.

Radio 538
De 538 ochtendshow met Frank Dane is ook deze Spelen van de partij. Weliswaar niet vanuit Tokio, maar vanuit het Olympic Festival in Scheveningen. Om al een beetje in de sferen te komen hebben 538-sidekick Jelte van der Groot en 538-columnist Peter Heerschop een podcast opgenomen met verschillende atleten, waaronder Veronique Meester. In deze aflevering vertelt Veronique hoe zij vaak ‘helemaal naar de getver’ gaat.

Eurosport
De wedstrijden zijn live te volgen via Eurosport. Wil je nu écht niets missen, neem dan een (tijdelijk) abonnement op Eurosport Player.

Wil je alles weten over de Olympische Spelen, ga dan naar de officiële website van Tokyo 2020

Overige sporters en het programa

Ben je naast het roeien ook benieuwd naar de overige sporters of wil je graag bepaalde wedstrijden live volgen? Bekijk het volledige programma en de gekwalificeerde sporters via teamnl.org/tokyo2020.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!