TeamNL Roeien

Huldiging TeamNL prestaties

Na een aantal weken vakantie is begin oktober het nieuwe roeiseizoen van de TeamNL roei-equipe officieel begonnen. De roeiers pakken het trainingsritme weer op en kijken vooruit naar een olympisch jaar. Samen met TeamNL Roeien, KNRB bestuur en bureau, partners en relaties blikten we terug op het afgelopen jaar. Het pre-olympisch jaar was ontzettend succesvol en dat mocht gevierd worden. 

Dinsdagavond 10 oktober stonden alle roeiers met EK en/of WK-overwinningen in de spotlight bij de Heeren van Aemstel in Amsterdam. De feestelijke avond werd gehost door Boyd Welsink, die vol enthousiasme de gehele avond aan elkaar knoopte.

Na een prijzend welkomstwoord van Christa Grootveld (algemeen directeur KNRB) en Seada van den Herik (voorzitter KNRB) werden stuk voor stuk alle ploegen (inclusief de recente coastal kampioenen) met een EK of WK medaille het podium op geroepen. Daarbij kregen de wereldkampioenen een mooi aandenken mee: een gegrafeerde Nederlandse roeiriem.

De gegrafeerde Nederlandse roeiriem.

Naast alle roeiers kregen ook oud-roeier Bjorn van den Ende (mede-organisator van het evenement), George Mentjox (Kiwa) en hoofdcoach Eelco Meenhorst het podium. Met het huldigen van Eelco werden tevens alle andere coaches en begeleidende staf bedankt.

Eelco & Boyd bedanken een hele lijst van coaches en staff.

Fotografie door Susanne Ottenheym

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!