TeamNL Roeien

Josy Verdonkschot positief getest

Roeicoach Josy Verdonkschot is positief op het coronavirus getest. Verdonkschot is als hoofdcoach van de diverse vrouwenboten in Japan. Hij maakte geen deel uit van het reisgezelschap met de vier eerder positief geteste leden van TeamNL. Verdonkschot gaat nu tien dagen in quarantaine. De medische staf van TeamNL brengt binnen de protocollen van Tokyo 2020 de close contacts in beeld.

Dit is een gezamenlijk bericht vanuit TeamNL en de KNRB.

”Mijn persoonlijke gevoelens spelen geen rol,” zegt Verdonkschot. “Het gaat erom dat onze roeisters in staat zijn te doen waarvoor ze hier zijn. Daar hebben we afgelopen jaren naar toegewerkt. Ons programma zit goed in elkaar, we weten van elkaar wat we kunnen en moeten doen. Het wegvallen van de coach heeft op dit moment geen invloed meer. Mijn vertrouwen in mijn staf en mijn sporters is eindeloos. Zij zullen dit karwei afmaken.”

‘Mijn vertrouwen in mijn staf en mijn sporters is eindeloos. Zij zullen dit karwei afmaken.’

Josy Verdonkschot (hoofdcoach vrouwen)

Chef de Mission Pieter van den Hoogenband had via de telefoon contact met de roeicoach. “Dit is een topcoach die onmiddellijk zijn plannen klaar had. Hij parkeert eigen emotie, had een plan en weet dat zijn sporters in goede handen zijn. Natuurlijk incasseren we een teleurstelling, maar ik zie de afgelopen dagen alleen maar sporters en staf die vastberaden doorgaan met hun grote doel. Dat doet me goed en daar heb ik grote bewondering voor. Het tekent de mentaliteit van TeamNL.”

Coach Verdonkschot kreeg zaterdagavond de uitslag van zijn ochtendtest en heeft daarna later die avond de derde test ondergaan. Volgens protocol is hij na deze derde positieve test in quarantaine gegaan.

Mochten er leden van de roeiploeg als close contact van Josy Verdonkschot worden aangemerkt, dan kunnen zij hun toernooi onder speciale condities vervolgen. Zij worden apart vervoerd, slapen en eten op een 1-persoonskamer. Onder de voorwaarden van Tokyo 2020 kunnen zij trainen en sporten.

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!