TeamNL Roeien

Junioren door naar halve finales

Vannacht stonden er twee herkansingen op het programma bij het WK Junioren: de JM4x en JM2x. Beide boten streden om een plek naar de halve finales, de andere vier boten hadden zich namelijk al geplaatst.

De JM4x moesten bij de top 3 eindigen om door te mogen naar de halve finale. Met een degelijke race en voorsprong op de nummer 4 wist de boot, met Mollee, Mebius, Stoop en van Velden, plek 3 te bemachtigen. Voor de JM2x, met Wietse Morreau en Sjoerd Scheper, was het zaak om 1e of 2e te worden. Halverwege de race lagen de jongens nog 5 seconden achter en leek een plek in de halve finale nog ver weg. Echter knokten de jongens voor wat ze waard waren, en met een snoek bij de JM2x uit Zimbabwe vlak voor het einde, hadden ze nog bijna zicht op de 1e plek. Helaas is dat niet gelukt, de JM2x eindigde als 2e, genoeg voor een halve finale op zaterdag.

Morgen staan er geen wedstrijden op het programma. Op zaterdag komen de junioren weer in actie tijdens de halve finales. Hieronder vind je het tijdschema voor zaterdag.

Benieuwd naar de foto’s van de race, kijk dan snel op onze Facebookpagina. Zie je een bekende? Taggen mag!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Roeivereniging Iris start de lente met haar Lentemarathon

Nieuws

Het coastal seizoen start op 2 april met de KNZ&RV Royal Pampus Cup

Verenigingen

KNSRB-kalender voor het goede doel

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!