TeamNL Roeien

Kiwa blijft partner tot en met Tokio

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Sinds de Europese Kampioenschappen van 2019 is Kiwa partner van de Vrouwen Acht van het Aegon Nationaal RoeiTeam. In eerste instantie was het partnership beklonken tot aan de Olympische Spelen van Tokio deze zomer. Gezien de ongebruikelijke corona-omstandigheden en de prettige samenwerking tussen beide organisaties is besloten het partnerschap te verlengen tot de (uitgestelde) Spelen van 2021. Naast de Vrouwen Acht kunnen ook de vrouwen vier-zonder en vrouwen twee-zonder rekenen op de steun van Kiwa richting Tokio. 

‘We zijn blij met het vertrouwen vanuit Kiwa in de roeisport, onze samenwerking tot nu toe en in de toekomst. Naast de support binnen topsport kijken we ook samen met Kiwa naar het vergroten van maatschappelijke missies.’

Carolina Wielinga, commissaris marketing en communicatie

Kiwa ondersteunt de roeisport al vele jaren met o.a. sponsor van de Olympisch Goud winnende Holland Acht (1996) en het Project 2020 en wil dit ook blijven doen zodat de vrouwen boordgroep kan excelleren tijdens de Olympische Spelen in 2021. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is er besloten om het partnership uit te breiden naar de gehele vrouwen boordgroep.

‘Op dit moment zouden de Olympische races al zijn gevaren en waren de medailles verdeeld. Door de huidige omstandigheden is alles anders gelopen, maar staat onze steun aan het team nog steeds vast. We kijken ernaar uit om de samenwerking in 2021 niet alleen voort te zetten, maar ook te verbreden naar de gehele vrouwen boordgroep.’

George Mentjox directeur Corporate Communication van Kiwa

Momenteel wordt er toegewerkt naar de Europese Kampioenschappen Roeien in Poznan, Polen. Het EK vindt plaats van 9 tot en met 11 oktober en is voor de ploeg de eerste roeiwedstrijd van het jaar. De vier-zonder strijdt in het EK voor behoud van de Europese titel.

Meer informatie over Kiwa is hier te vinden.

Coverfoto: Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!