TeamNL Roeien

Lies Rustenburg kiest voor maatschappelijke carrière

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Door het uitstel van de Olympische Spelen werd Lies Rustenburg voor een keuze gesteld. Vanaf september 2020 kan zij bij een huisartsenpraktijk starten met de specialisatie tot huisarts.

Met de gedachte dat er nog een kans was om zich met de twee-zonder te kwalificeren voor de Spelen deze zomer in Tokio, wilde Lies nog één keer alles geven om het maximale er uit te halen. Een slepende rugblessure bleef haar echter parten spelen.

De combinatie van zin hebben in iets nieuws en de twijfel of Lies door haar blessure nog wel alles kan geven, maakt dat ze stopt met roeien bij het Aegon Nationaal RoeiTeam.

“In februari ging ik mijn 2k-test in met de wetenschap dat het mijn laatste 2k-test ooit zou zijn.  Dit laatste jaar was ik al bezig met afscheid nemen van het roeien, door bewust te ervaren hoe speciaal het is. Maar nog een jaar langer door is zwaar, zeker als je lichaam niet mee wil werken. Ik wil ergens vol voor gaan, dus het is niet eerlijk voor mijzelf en mijn teamgenoten om  het half te doen. Daarnaast heb ik heel veel zin in iets nieuws, dus ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan met mijn maatschappelijke carrière!”

Sinds 2014 is Lies lid van het Aegon Nationaal RoeiTeam. Zij nam sindsdien deel aan ieder WK en de Olympische Spelen in Rio 2016. Afgelopen periode vormde zij met José van Veen een twee-zonder, met als doel plaatsing voor Tokio via het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Luzern.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!