TeamNL Roeien

Maaike en Ilse schitteren bij nationaal Sportgala

Maaike Head en Ilse Paulis ontpopten zich afgelopen zomer tot de roeihelden van Nederland. Dankzij hun gouden plak in Rio werden ze afgelopen woensdag verkozen tot sportploeg van het jaar bij het NOS | NOC*NSF Sportgala in de RAI.

Voorafgaand aan het Sportgala is het voor de roeiers altijd een stressvol programma om de make-over van sportoutfit naar galaoutfit te maken. Voor Ilse en Maaike staat er van tevoren nog een andere bijzondere activiteit op het programma: de opening van de vernieuwde Wall of Fame in het Olympisch Stadion.

En zo zien de dames er dan uit op de rode loper!

https://www.instagram.com/p/BOUjvhwhYYe/

https://www.instagram.com/p/BOUmXccDzeh/

Ondertussen komen de andere roeiers aan bij de Amsterdamse RAI om Maaike en Ilse aan te moedigen en een mooi feestje te vieren. Wat zien ze er weer allemaal strak uit:)

Ook KNRB-directeur Monica Visser heeft een goede plek gevonden om te duimen voor het genomineerde duo. Ze kan de zenuwen delen met de buren van het Handbalverbond, die met de handbaldames ook een genomineerde ploeg in de gelederen hebben.

Halverwege het programma is het de beurt van de sportploeg van het jaar, die door oud-schaatster Marianne Timmer bekend gemaakt wordt. En de winnaar is…. de lichte dubbel twee!

Vervolgens stromen de trotse reacties binnen via het internet, vanuit de roeiwereld en daarbuiten en van Amsterdam tot Rotterdam.

Ook Rintje Ritsma, die deze zomer het roeien op de voet volgde, is trots. Hij was erbij in Rio en ziet de dames nu ook in de prijzen vallen bij het sportgala.

https://www.instagram.com/p/BOUR6LEFGZh/

De Jaap Eden is binnen, maar waar gebruik je die nu precies voor? Maaike heeft het al snel uitgevonden…:)

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

EK 2024: negen Nederlandse boten aan de start

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!