TeamNL Roeien

Mannen dubbelvier genomineerd voor sportploeg van het jaar 2019

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Zondag 1 december heeft NOC*NSF bekend gemaakt dat de mannen dubbelvier is genomineerd voor sportploeg van het jaar 2019. Tone Wieten, Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard en Koen Metsemakers zijn zowel Europees als Wereldkampioen geworden afgelopen jaar. Daarnaast hebben zij zich geplaatst voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

De dubbelvier is onderdeel van de scullgroep van bondscoach Eelco Meenhorst. De groep is na het succesvolle 2019 nu in de voorbereiding op de Olympische Spelen 2020. De roeiwedstrijden vinden plaats van vrijdag 24 tot en met vrijdag 31 juli 2020.

Goud tijdens WK in Linz © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

 “Het is heel mooi om te zien dat de bijzondereprestaties van de ploeg opvallen en worden gewaardeerd. Daarnaast is het ookeen mooi compliment voor het hele team en een extra motivatie voor komend jaarwaarin er om Olympische prijzen wordt gestreden.” – Eelco Meenhorst (Bondscoach)

Geen enkele mannen dubbelvier behaalde goud op zowel het EK als het WK het is dan ook een uitzonderlijke prestatie. De nominatie voor sportploeg van het jaar 2019 is een terechte manier van waardering voor de ploeg, mede scull roeiers en begeleiding.

“Dat de ploeg en de coach op deze indrukwekkende shortlist stondenwas al een hele eer. Deze volgende stap is een nog mooiere blijk van waarderingvan de vakjury voor de roeisport en een geweldig compliment voor het geheleteam van atleten en begeleiders en natuurlijk in het bijzonder voor hetscull-team.” – Hessel Evertse (Technisch Directeur)

Brons tijdens World Cup III © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Naast de mannen dubbelvier zijn ook Ajax, de Oranjevrouwen en de baanwielrenners van de teamsprint genomineerd voor sportploeg van het jaar 2019. De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het NOS | NOC*NSF Sportgala plaats, op woensdag 18 december. Topsporters kiezen in de sporterscategorieën (sportman, sportvrouw, paralympische sporter en sportploeg) en bondscoaches brengen hun stem uit om de allerbeste coach uit hun midden te kiezen. Ook de vakjuryleden stemmen mee en brengen op die avond hun stem uit. De stemmen van sporters of coaches tellen voor 50 procent mee en de stemmen van de vakjuryleden staan voor de overige 50 procent. Tijdens de live tv-uitzending wordt bekend gemaakt wie de meeste stemmen in de desbetreffende categorie heeft gekregen.

Klik hier voor het juryrapport van de mannen dubbelvier, met daarin de onderbouwing van hun nominatie.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Nieuws

Calco Voorjaarsregatta: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!