TeamNL Roeien

Mannen Dubbelvier genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2020/2021

v.l.n.r. Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers - door Merijn Soeters

NOC*NSF heeft gisteren, zondag 12 december, de nominaties bekendgemaakt voor de verkiezing van Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische sporter en Coach van het jaar 2020/2021. Op basis van de shortlist die NOC*NSF en de NOS eerder hadden opgesteld, heeft de vakjury onder leiding van voorzitter Bas van de Goor voor iedere categorie drie kandidaten gekozen die vanwege hun prestaties in de afgelopen twee jaar kans maken op een eretitel. De Mannen Dubbelvier behoort tot de laatste drie kandidaten in de categorie Sportploeg van het jaar 2020/2021.

Baanwielrennen, hockey of roeien?

Baanwielrennen mannen teamsprint en de Hockeyvrouwen zijn de andere ploegen die kans maken op de titel Sportploeg van het jaar 2020/2021. Op maandag 20 en dinsdag 21 december vindt de stemming digitaal plaats. Topsporters kiezen in de sporterscategorieën, coaches brengen hun stem uit voor de allerbeste coach. De stemmen van de sporters en coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden (die in alle categorieën stemmen) bepalen de overige 50 procent. De vakjury mag uitzonderlijke prestaties die na de verkiezingsperiode (maar uiterlijk 19 december) plaatsvinden, ook nog met een wildcard toevoegen aan de genomineerden.

De nominaties in de andere categorieën en het juryrapport is te vinden op de website van NOC*NSF.

Live tv-uitzending

Tijdens de live tv-uitzending op woensdag 22 december wordt er teruggeblikt op de mooiste sportmomenten van de afgelopen twee jaar en worden de beste sporters en coach geëerd. De uitzending is vanaf 20:30 uur live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl. Ook via de radio is de uitzending te volgen op NOS Langs de Lijn.

Auteur

Esli de Kok

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!